La CNMV admet a tràmit l'OPA de LetterOne per Dia

Dia Market
DIA - Archivo
Publicat 8/3/2019 16:58:00CET

MADRID, 8 Març (EUROPA PRESS) -

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha donat 'llum verda' a l'oferta pública d'adquisició (OPA) presentada per L1 Retail, divisió de comerç minorista de LetterOne, societat controlada per l'inversor rus Mikhail Fridman, per la cadena de supermercats Dia, segons ha informat en un comunicat.

En concret, l'òrgan presidit per Sebastián Albella ha admès a tràmit l'OPA en entendre que el fullet i altres documents presentats, després de la documentació complementària i les modificacions del passat 4 de març i les esmenes que s'han registrat aquest divendres, "s'ajusten" al que es disposa en l'article 17 del Reial Decret 1066/2007.

La CNMV ha precisat que l'admissió a tràmit d'aquesta sol·licitud no suposa cap pronunciament sobre la resolució relativa a l'autorització de l'oferta, o qualsevol dels seus termes i condicions, que haurà de produir-se conforme als terminis i altres requisits previstos en l'article 21 de la precitada norma.

Fonts properes a LetterOne han ressaltat a Europa Press la professionalitat amb la qual ha treballat el supervisor espanyol i han mostrat la seva satisfacció pel rigor de la CNMV en aquest temps.

D'aquesta manera, LetterOne ja compta, a dues setmanes de la junta d'accionistes que se celebrarà el 20 de març, amb el pronunciament de la CNMV i del Consell Administratiu de Defensa Econòmica del Brasil (Conselho Administratiu de Defensa Econômica), que va autoritzar fa una setmana l'operació, mentre que falta el vistiplau de la Comissió Europea.

L'OPA llançada el passat 5 de febrer a un preu de 0,67 euros es dirigeix el 70,9% de la companyia, equivalent a un total de 441.937.819 accions, per la qual cosa LetterOne desemborsaria un total de 296,1 milions d'euros, en metàl·lic, amb l'aval del banc suís UBS. D'aquesta manera, Dia es valora en un total de 417,07 milions d'euros.

Aquesta operació forma part d'un pla de rescat de Dia dissenyat per L1 Retail, que consta a més d'altres dues parts. La primera és el compromís de donar suport a una ampliació de capital de 500 milions d'euros per dotar d'una estructura de capital viable a llarg termini, que està condicionat al resultat positiu i la posterior liquidació de l'OPA voluntària i al fet que Dia aconsegueixi un acord satisfactori amb la seva banca creditora.

L'altra part és un pla de rescat integral per garantir el futur de Dia, basat en sis pilars, liderat i supervisat per L1 Retail, que resulti en la reconversió integral de la companyia en els propers cinc anys. Els sis pilars que inclou el pla són: una nova proposta de valor comercial, reajustament de preus i promocions, una estratègia de xarxa de botigues adequada, reclutar nou lideratge i desenvolupar el talent intern, millorar l'execució d'operacions minoristes i invertir en la marca i en màrqueting.

L'OPA està supeditada al fet que els accionistes (diferents de L1 Retail) que representin almenys el 35,5% del total de les accions de Dia l'acceptin i les aprovacions de competència pertinents. També està condicionada al fet que no s'ampliï capital abans de la conclusió de l'oferta.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.