Publicat 10/7/2019 11:02:31 +02:00CET

Bosch acusa Borrell d'espionatge i "si és necessari, haurà de dimitir"

Bosch dice al Gobierno el dictamen del grupo de la ONU puede llegar a la Asamblea General si se incumple
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ha instat aquest dimecres el ministre d'Exteriors en funcions, Josep Borrell, a assumir responsabilitats i "si és necessari, haurà de dimitir", després de saber que el Govern espanyol té informació reservada sobre l'activitat de tres delegacions de la Generalitat a l'exterior.

"Borrell ha de dir quant s'ha gastat, quins fons reservats ha utilitzat, i qui ha espiat aquí i a tot Europa. Borrell ha de donar la cara i assumir responsabilitats per això que sabem. I si cal, haurà de dimitir", ha recalcat en la sessió de control als consellers al Parlament.

Per a Bosch, darrere de tot això es troba Borrell, que es perfila com el futur cap de la diplomàcia europea: "És un altre cas greu d'espionatge, un escàndol democràtic en el qual s'utilitzen recursos i les clavegueres de l'Estat".

Segons el conseller, el Govern espanyol ha "seguit i perseguit, com a mínim" els delegats de Londres, Berlín i Ginebra així com diversos membres del Govern i càrrecs electes de tot Europa amb l'objectiu --ha opinat-- de coartar la projecció internacional de Catalunya.

Bosch ha defensat que la feina que duen a terme les delegacions és "legal, legítima, democràtica i necessària, perquè si Catalunya no s'internacionalitza, perd pes i força en un món global com és el del segle XXI".

"Es vol prohibir que parlem quan ens pregunten sobre el nostre posicionament sobre Catalunya, una feina que és necessària i obligada. Es vol prohibir la veritat", ha lamentat