Publicat 10/7/2019 12:31:25 +02:00CET

Torrent crida a l'ordre Fernández (PP) en considerar que ha qualificat Torra de "fatxa"

Ple del Parlament (Arxiu)
EUROPA PRESS

BARCELONA, 10 jul. (EUROPA PRESS) -

El president del Parlament, Roger Torrent, ha cridat aquest dimecres a l'ordre el líder del PP català, Alejandro Fernández, en considerar que durant la sessió de control al Govern ha qualificat de "fatxa" el president de la Generalitat, Quim Torra.

Fernández, durant la seva intervenció, ha recriminat a Torra que es referís a Espanya com un Estat fatxa, i li ha demanat que analitzés si la situació no era precisament al revés: "Podria ser que l'únic fatxa fos vostè".

Torrent ha retret al popular que ha "sobrepassat els límits" que els grups van acordar no traspassar en el debat polític de la Cambra, i li ha demanat que retirés l'expressió, però el dirigent popular s'hi ha negat.

Fernández ha al·legat que no havia qualificat de fatxa el president català, sinó que l'ha convidat "a reflexionar sobre la possibilitat que ho fos", per la qual cosa ha insistit que no retirava l'expressió.

Davant d'aquesta iniciativa, Torrent l'ha cridat a l'ordre una altra vegada i ha demanat que constés en acta, cosa que ha motivat la protesta del diputat del PP Santi Rodríguez (PP), perquè ha considerat que estava aplicant malament el reglament.

REI DESPULLAT

La polèmica ha sorgit arran d'un debat que ha iniciat el popular, que ha defensat que el veto al fet que Carles Puigdemont i Toni Comín exerceixin com a eurodiputats és un suport per a Espanya i un rebuig al procés sobiranista.

El PP català considera que la Generalitat hauria de reflexionar sobre si en realitat 'el rei va despullat' i Torra, que es pensa que vesteix la defensa dels drets i llibertats, en realitat va en "antidemocràtica pilota picada".

Torra ha lamentat les expressions que ha utilitzat el líder popular, que ha considerat "inèdites" en la història de la Cambra catalana, i s'ha mostrat convençut que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea acabarà donant la raó a Puigdemont i Comín.