Actualitzat 25/6/2020 11:40:18 +00:00 CET

Borràs acusa el PSOE, el PP, Vox i Cs d'anteposar "la pàtria a la democràcia"

La Vanguardia/POOL - Europa Press

Recorda a ERC i la CUP que "la repressió es combat i no se la deixa vèncer per incompareixença del rival"

MADRID, 25 juny (EUROPA PRESS) -

La portaveu de JxCat al Congrés, Laura Borràs, ha acusat aquest dijous el PSOE, el PP, Vox i Ciutadans d'anteposar "la pàtria a la democràcia" perquè donaran suport al suplicatori que ha sol·licitat el Tribunal Suprem per poder-la investigar, fet que considera una vulneració dels seus drets.

Així s'ha pronunciat Borràs en declaracions al Congrés després que el ple hagi discutit a porta tancada despullar-la del seu fur parlamentari perquè el Suprem determini si va incórrer en delictes de frau a l'Administració, malversació de cabals públics i falsedat documental durant la seva etapa de directora de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

El dictamen es votarà aquest dijous a la tarda, però Borràs ja ha donat per fet que tirarà endavant perquè molts dels seus companys s'han decidit per la "presumpció de culpabilitat" sense defensar els seus drets que, ha dit, "també són els seus", perquè qualsevol dia es poden trobar en la mateixa situació.

La diputada de JxCat ha destacat que els diputats que votaran de manera telemàtica, la meitat de la cambra, no han pogut escoltar les seves explicacions i es pronunciaran a cegues. Per això, segons ha sabut Europa Press, aquest dimecres els va enviar un correu electrònic en el qual exposa la posició que ha defensat a l'hemicicle.

15 ANYS DE PRESÓ

Escortada per la resta del seu grup parlamentari, del qual ha continuat exercint de portaveu malgrat la investigació del Suprem, ha insistit que és innocent dels quatre delictes que se l'acusa i pels quals li demanen 15 anys de presó.

Borràs ha denunciat que la majoria del Congrés tenia el vot "decidit per endavant". "La unitat d'Espanya justifica qualsevol mitjà encara que el preu sigui trencar la democràcia", ha proclamat. "Vulneraran els meus drets. Anteposar la pàtria a la democràcia comporta aquests peatges i espero que la seva consciència ho resisteixi", ha afegit.

També ha agraït als companys de JxCat i als del PNB que rebutjaran el suplicatori que hagin "preservat l'esperit democràtic" de la cambra i la "presumpció d'innocència". "La repressió es combat, no se la permet vèncer per incompareixença del rival, tot i que el combat estigui perdut per endavant perquè fer el que és correcte mai, mai, mai pot ser irrellevant", ha dit, abans de refusar opinar sobre la decisió d'ERC i la CUP de no participar en la votació.

Contador