Actualitzat 25/6/2020 15:35:50 +00:00 CET

ERC nega que s'hagi trencat la unitat independentista

Pool

MADRID, 25 juny (EUROPA PRESS) -

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha negat que s'hagi trencat la unitat independentista pel suplicatori de la seva homòloga de JxCat, Laura Borràs, i creu que podria haver evitat la intervenció del Tribunal Suprem si hagués renunciat a la seva acta de diputada.

En roda de premsa al Congrés, Rufián s'ha defensat així dels retrets de Borràs contra la decisió d'ERC de no participar en la votació del suplicatori que el Congrés previsiblement aprovarà aquest dijous. "La repressió es combat, no se la permet vèncer per incompareixença del rival", ha comentat la independentista catalana.

Davant d'això, el dirigent d'ERC ha dit que el seu partit no és culpable de la decisió que afecta Borràs i ha subratllat que si hagués estat un càrrec electe d'ERC, "tothom sap" que aquest suplicatori ni tan sols s'hauria arribat a debatre perquè hauria dimitit conforme als codis interns.

"No hi ha d'haver cap ombra de dubte quant a la corrupció o irregularitats administratives dins l'independentisme", ha proclamat Rufián, que ha incidit que "l'única persona" que pot evitar que aquest afer arribi al Suprem és Borràs, abandonant el seu escó al Congrés dels Diputats.

A més, ha assegurat que la decisió d'ERC de no participar en la votació del suplicatori al Congrés, que s'ha pactat amb altres formacions independentistes com la CUP i Bildu, va ser una proposta de la JxCat, tot i que després la formació que lidera Carles Puigdemont va rectificar i la va considerar insuficient.

Contador