Aragonès (ERC) demana una "doble" victòria guanyant més vots que el PSC i Cs

Publicat 3/11/2019 13:50:36CET
Marta Rosique i Pere Aragonès en un acte de campanya d'ERC a Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) per les eleccions generals del 10 de novembre de 2019.
EUROPA PRESS

"El Partit Socialista ha acabat celebrant aquesta sentència repressiva"

SANT FELIU DE LLOBREGAT (BARCELONA), 3 nov. (EUROPA PRESS) -

El coordinador nacional d'ERC i vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, ha demanat aquest diumenge que els republicans aconsegueixin una victòria "per partida doble" en les eleccions generals del 10 de novembre guanyant més vots que el PSC a Catalunya i que Cs en el conjunt d'Espanya.

En un acte de les joventuts republicanes Jovent Republicà a Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), ha afirmat que aquests comicis són una oportunitat per enviar a la irrellevància política Cs, al qual ha titllat de partit "neofeixista i que només va néixer per crear divisió".

Ha assegurat que ERC és el partit que representa el soberanisme republicà i que defensa "els drets i les llibertats, i la independència de Catalunya com la via per aconseguir un país de drets i oportunitats per a tothom".

Aragonès ha dit que aquests dies ja s'ha respost la sentència de l'1-O a través de mobilitzacions, posicionaments institucionals i l'Assamblea de Càrrecs Electes, i que aquestes eleccions permeten donar "una resposta més".

UNA SENTÈNCIA DE "VENJANÇA"

"Hem de demostrar que qui decideix el futur d'aquest país no és ni el Tribunal Suprem ni el Codi Penal ni el Govern espanyol, sinó la ciutadania", i ha titllat la sentència de venjança.

També ha criticat la postura del PSOE en relació a la sentència del Suprem: "El partit socialista ha acabat, no només justificant, sinó celebrant aquesta sentència repressiva".

LA VISITA DEL REI

Sobre la visita del rei Felip VI a Barcelona aquest dilluns, Aragonès ha assegurat que el monarca "representa la continuïtat institucional" de la dictadura franquista, i ha retret que viatgi a Catalunya per fer campanya electoral, segons ell.

La Junta Electoral Provincial (JEP) va avalar aquest diumenge que Felip VI i la Família Reial presideixin l'entrega de premis de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) malgrat fer-se durant la campanya electoral.

És una resolució en resposta a sengles peticions de JxCat i d'ERC perquè la Junta impedís l'acte.