Publicat 3/11/2019 15:39:53CET

Marta Rosique afirma que només ERC "pot assegurar la victòria independentista"

Marta Rosique i Pere Aragonès en un acte de campanya d'ERC a Sant Feliu de Llobregat (Barcelona) per les eleccions generals del 10 de novembre de 2019.
EUROPA PRESS

Jon Iñarritu (EH Bildu): "Podeu donar un bufetada democràtica al règim del 78"

SANT FELIU DE LLOBREGAT (BARCELONA), 3 nov. (EUROPA PRESS) -

La número 6 d'ERC a les eleccions generals i membre de les joventuts (Jovent Republicà), Marta Rosique, ha assegurat aquest diumenge que el seu partit és l'únic que "pot assegurar la victòria independentista i republicana".

Durant un acte de Jovent Repubicà a Sant Feliu de Llobregat al costat del vicepresident del Govern de Catalunya, Pere Aragonès, Rosique ha dit que és necessari que l'independentisme guanyi el 10N, "encara que siguin unes eleccions espanyoles", i ha demanat que el PSC no venci a Catalunya i que els republicans treguin més vots que Cs en el conjunt d'Espanya.

Ha dit que els joves tenen la responsabilitat moral de liderar les reivindicacions: "Hem decidit alçar la veu. Ja no tenim por".

Rosique ha defensat que els independentistes estan plantant cara a un conflicte que no és únicament català, sinó de tota Espanya, ja que estan "lluitant contra el règim del 78 i contra un sistema que sustenta els privilegis dels poderosos, dels corruptes i dels hereus del franquisme".

Ha afegit que l'Estat crea un relat de la violència per evitar que els sobiranistes parlin de la repressió que pateixen, segons ella: "Però només parlen de violència quan veuen amenaçada l'unitat d'Espanya, perquè ens estem mobilitzant des de la no violència, des de la desobediència civil i des del pacifisme".

"Amb aquest muntatge policial i mediàtic volen que ens culpem entre nosaltres", ha advertit, i ha acusat el PSOE de participar en l'empresonament dels líders de l'1-O.

JON IÑARRITU (EH BILDU)

El diputat d'EH Bildu Jon Iñarritu ha defensat que els catalans tenen l'oportunitat d'omplir les urnes de vots republicans i independentistes.

"Podeu donar una bufetada democràtica al règim del 78, perquè això és el que posa contra les cordes l'Estat: el vot d'una banda i la protesta pacífica i no violenta per l'altra", i ha acusat el Govern central de titllar de terrorista Tsunami Democràtic.

També ha criticat Felip VI, i ha assegurat que és "un representant de l'Estat indigne d'allò que alguns diuen que és una democràcia de la Unió Europea".

Considera que la monarquia és un llaç directe amb allò que defineix com a règim del 78, i que encara queden restes de l'antic sistema en els organismes de l'Estat: "Desenterrar Franco és fàcil. El que és difícil és desenterrar el franquisme de les institucions".

JOVENTUT COMUNISTA DE CATALUNYA

El secretari general de Joventut Comunista de Catalunya, Ismael Benito, ha reclamat "aliances estratègiques" dins l'esquerra sobiranista i independentista, i ha celebrat que la seva formació es presenti al 10N amb ERC.

Per a Benito, s'està vivint un context repressiu que li recorda al moviment del 15M i de les vagues generals de 2012, que els governs català i central també van reprimir "amb duresa".

Ha acusat sectors de la dreta a Catalunya i de l'esquerra a tota Espanya de doblegar-se davant la "crida a l'ordre del PSOE", la qual cosa demostra que el PDeCAT no és independentista i només defensa els interessos de la classe dominant de Catalunya, segons Benito.