Publicat 29/04/2014 18:12

Aecoc diu que les empreses estarien en "greu risc" si Espanya es trenca

El pte de Aecoc, Francisco Javier Campo
EUROPA PRESS

Reclama al Govern espanyol que no apugi l'IVA del 10% al 21%

BARCELONA, 29 abr. (EUROPA PRESS) -

El president de l'associació de fabricants i distribuïdors Aecoc, Francisco Javier Campo, ha advertit aquest dimarts que el mercat únic, en al·lusió a Espanya, no es pot fraccionar perquè les empreses estarien en "greu risc de desaparèixer".

En la seva intervenció a l'assemblea general d'Aecoc, ha dit que és precisament aquest fraccionament el que posa en perill el desenvolupament de companyies: "No vull entrar en el debat identitari, però el mercat únic no es pot fraccionar perquè totes les companyies estarien en greu risc de desaparèixer".

I en aquesta mateixa línia s'ha mantingut en el seu discurs: "No vull entrar en política, però nosaltres necessitem un mercat únic al més gran possible perquè tinguem els ingressos més alts possibles i una competitivitat més gran empresarial".

Aecoc, que té més de 25.000 associats que representen el 20% del PIB nacional, ha constatat que la recuperació ha arribat a Espanya, si bé encara no es palpa en el consum malgrat que també ha millorat l'índex de confiança.

Per aquesta raó, Campo ha volgut llançar un missatge clar al Govern central davant de la reforma fiscal que està preparant i a l'informe Premses d'experts sobre el qual cal inspirar la nova norma i que preveu una pujada de l'IVA en productes d'alimentació, passant del 10% al 21%.

"Seria una mesura tremendament perillosa perquè es posaria un pal en les rodes al cercle virtuós i ajornaria l'horitzó de la recuperació. La recuperació està aquí, però encara és tímida", ha sostingut, i ha afegit que Aecoc està d'acord amb una reforma fiscal, però no amb una que estigui basada en pujades impositives.

Com a alternativa, ha proposat augmentar lluita contra el frau, reduir el dèficit públic i una reforma de les administracions públiques, ja que, segons la seva opinió, Estat i comunitats no poden exercir una mateixa competència malgastant els recursos.

Ha confiat que Espanya creixerà, però a un ritme moderat i durant un molt de temps: "Durant tot el temps que hem estat a l'UVI, el que ens ha permès no acabar intervinguts han estat les exportacions".

20% D'ATUR EL 2018

Ha lamentat que el país perdi deu anys de creixement del PIB, i ha assegurat que els llocs de treball destruïts no es recuperaran, i alhora ha augurat que en 2018 haurà una taxa de desocupació del 20%.

Ha assenyalat que ara hi ha mig milió menys de persones a Espanya que fa un any, i una deflació del 0,7%, el que lligat a l'atur suposarà que les vendes segueixin "sota pressió" uns quants mesos més, per la qual cosa 2014 no serà un any fàcil.

"Amb la productivitat que tenim, els salaris que podem pagar han d'estar en consonància", ha dit pel que fa als sous dels treballadors, i ha destacat que la reforma laboral ha aconseguit els seus objectius i que la financera també, a falta que es facin els test estrès aquest estiu.

S'ha mostrat contrari al sistema de subvencions perquè considera que és un "niu de corrupció", està mal gestionat i és profundament ineficient a l'hora d'assignar recursos, pel que hauria de desaparèixer, ja que, segons ha dit, si no s'és capaç de generar una activitat que faci recursos per mantenir-se a si mateixa, no té sentit el que el país ho subvencioni.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés