Publicat 20/11/2019 9:36:11 +01:00CET

Agents de la Guàrdia Urbana desallotgen els acampats a la plaça Universitat

Tendes de campanya a la plaça Universitat de Barcelona, on uns 200 estudiants porten acampats en protesta a la sentència del judici del procés, 8 de novembre de 2019 (ARXIU).
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 20 nov. (EUROPA PRESS) -

Agents de la Guàrdia Urbana han desalltojat la matinada d'aquest dimecres els acampats a la plaça Universitat de Barcelona des de fa 22 dies per reclamar que s'aturés immediatament la repressió" a Catalunya després dels actes de protesta contra la sentència de l'1-0.

Un ampli dispositiu de la Guàrdia Urbana s'ha desplaçat a la zona i els agents han començat a retirar les tendes de campanya i el material que els acampats havien instal·lat a la zona com cartells i tanques.

Els agents dels Mossos d'Esquadra s'han encarregat de regular el trànsit a la zona durant l'acció, mentre que els agents de la Guàrdia Urbana han establert un cordó policial per impedir que els desallotjats poguessin accedir un altre cop a la plaça.

Després del desallotjament, els serveis de neteja de l'Ajuntament han començat a retirar les restes de l'acampada per buidar completament la zona. La Guàrdia Urbana ha informat tocades les 3.30 de la matinada que la circulació a la zona de Gran Via i plaça Universitat quedava normalitzada.

Col·lectius juvenils i d'estudiants van iniciar el passat dia 30 d'octubre l'acampada, amb més d'una quarentena de tendes de campanya i unes 200 persones. Una iniciativa amb la qual demanaven "aturar de manera immediata la repressió contra els membres d'una generació" que havia sortit al carrer en protesta per les condemnes de l'1-0 i que es depuressin responsabilitats en els cossos policials.

En un manifest, en què es definien com la 'generació 14 d'octubre', explicaven que adoptaven la mesura per exigir responsabilitats als polítics per garantir un futur digne i advertien que no tolerarien "100 anys de presó per exercir els seus drets", en referència a les condemnes per als líders independentistes condemnats per l'1-0.

En el text, a més, es lamentava la "criminalització sense precedents" per part de l'Estat espanyol des de la publicació de la sentència de l'1-O i es demanava al president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, condemnar "la repressió i la violència policial" i seure a negociar un referèndum d'autodeterminació.