Plaa Universitat de Barcelona després del desallotjament de l'acampada
EUROPA PRESS

BARCELONA, 20 nov. (EUROPA PRESS) -

Els serveis municipals de l'Ajuntament de Barcelona duen a terme aquest dimecres al matí les tasques de neteja a la plaa Universitat, després del desallotjament de l'acampada juvenil que ha fet la Gurdia Urbana.

Tocades les 9.45 hores, operaris municipals enllesteixen la neteja al centre de la plaa, on ja no queda cap del centenar de tendes que encara hi havia aquesta setmana, la Gran Via reoberta --excepte un petit tram d'un carril-- i l'accés a la plaa per Ronda Sant Antoni, que estaven tallats.

Agents de la Urbana han desallotjat a la 1 de la matinada els estudiants que havien comenat l'acampada el 30 d'octubre per reclamar que s'aturi la "repressió" a Catalunya després dels actes de protesta contra la sentncia de l'1-O.

Un ampli dispositiu de la Urbana s'ha desplaat a la zona i els agents han comenat a retirar la tendes i el material, a més d'establir un cordó policial per impedir que els desallotjats poguessin accedir un altre cop a la plaa.

L'operatiu ha concls amb dues persones detingudes per un presumpte atemptat contra l'autoritat, i els acampats han anunciat que faran una assemblea extraordinria aquest dimecres a la tarda a la plaa Universitat.

TRES SETMANES D'ACAMPADA

Els acampats, que s'havien definit com la 'generació 14 d'octubre', havien comenat l'acampada el 30 d'octubre, per exigir responsabilitats als polítics per garantir un futur digne i advertien que no tolerarien "100 anys de presó per exercir els seus drets", en referncia a les condemnes per als líders independentistes condemnats per l'1-0.

En el text, a més, es lamentava la, segons ells, criminalització de l'Estat espanyol des de la publicació de la sentncia de l'1-O i demanava al president del Govern d'Espanya en funcions, Pedro Sánchez, condemnar "la repressió i la violncia policial" i seure a negociar un referndum d'autodeterminació.

En un primer moment, l'acampada va superar les 150 tendes a la plaa Universitat, i durant la campanya electoral, després d'una denúncia de Cs a la Junta Electoral Provincial, l'ens va permetre que la mobilització continués.

L'acampada va viure una divisió els dies 8 i 9 de novembre, quan part dels mobilitzats --vinculats a formacions polítiques i juvenils-- van abandonar la protesta, i un altre grup va decidir quedar-s'hi perqu consideraven que no s'havien complert els objectius.

Després d'aquesta divisió, a l'acampada hi va quedar un centenar de tendes i va viure episodis com les fortes pluges i una agressió sexual que una jove afirma haver patit.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés