Ada Colau apressa l'esquerra a formar govern i acabar amb un "bloqueig" perjudicial

Actualitzat 11/4/2016 10:45:48 CET
Previa YoutubeCargando el vídeo....

EUROPA PRESS

MADRID, 11 Abr. (EUROPA PRESS)

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat aquest dilluns la necessitat que les "forces d'esquerres compromeses" formin govern "com més aviat" i acabin amb la "situació d'immobilisme" i "bloqueig" que viu el país des del passat 20 de desembre i que, segons la seva opinió, és perjudicial per a la ciutadania. "Tots podem ser més dialogants i generosos", ha defensat.

   Així ho ha assegurat durant la seva intervenció a l'esmorzar informatiu d'Europa Press, al qual han assistit per escoltar el seu discurs els principals dirigents de Podem, com el secretari general, Pablo Iglesias; el secretari Polític, Íñigo Errejón; o el portaveu d'IU, Alberto Garzón; o el portaveu del PSOE a l'Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo.

   "Portem massa temps sense interlocutors. Ja ho estàvem amb el PP, però ara encara més i això genera un perjudici molt concret per a la ciutadania", ha lamentat Colau, després de reivindicar el seu paper com a representant dels ciutadans de Barcelona davant de l'Estat i criticar que moltes de les necessitats de la gent s'han quedat sense resposta a causa de la situació de paràlisi institucional.

   En aquest sentit, l'alcaldessa ha avisat que la gent "està una mica cansada de certes escenificacions estèrils", com la que segons la seva opinió va representar el PSOE a l'hora d'acudir a una "investidura fallida" amb el seu acord amb Ciutadans, tot sabent que anava a "perdre".

   "No s'entén aquesta escenificació per qüestions d'estratègia de partit o situacions internes de partits en dificultats", ha postil·lat.

   "Sacrificar la governabilitat d'un país per mantenir aquests equilibris interns no només és dolent per al país sinó per al PSOE. No li fa cap favor el fet d'anar a una investidura fallida amb un soci que només veta el govern de canvi", ha emfatitzat en una dura crítica cap al PSOE, després de defensar que els "aparells dels partits" haurien de treballar per al canvi i no al revés.

   A més, ha assegurat que és "trist" que el PSOE "hagi caigut en la trampa" de C's, un partit que al treure "pitjors resultats" dels quals esperava i no poder governar amb el PP es va fixar com a únic objectiu "torpedinar i bombardejar" la possibilitat que es formi un "govern de canvi".

"HI HA TEMPS PER PARLAR"

   Tot i això, Colau ha assenyalat que "sempre hi ha temps per posar-se parlar", tot i que ha reconegut que "ara és difícil perquè la situació està crispada". Per aquesta raó, ha fet una crida al diàleg entre les forces d'esquerres que, segons la seva opinió, han de ser les encarregades de formar aquest govern i acabar amb l'"immobilisme" i el "bloqueig".

   Per aquesta raó, ha demanat "no alimentar més la situació de crispació" amb "acusacions mútues". "No s'ha fet tot malament i no tot és culpa d'un o d'un altre. No es tracta de venir a culpar els altres, tots podem ser més generosos i més dialogants. Anem a això", ha demandat.

   "Hi ha formacions que porten molts anys en política i que entenc que els pugui espantar el canvi, entenc que això pot generar incertesa, però el que els hauria d'espantar és que res es mogui, que aquesta situació s'allargui mesos i mesos. Això sí que és dolent per a tot el món", ha avisat.

   Per aquesta raó, ha demanat no allargar "més l'agonia" perquè "la ciutadania està cansada". "Com a responsable municipal em toca alçar la veu per dir que no estem contents amb aquesta situació de bloqueig. Necessitem un govern de canvi. Necessitarem com més aviat millor sortir d'aquesta situació d'immobilisme", ha emfatitzat.

   Sobre aquesta qüestió, ha assegurat que si els partits no estan disposats a dialogar en aquest "temps de descompte" i la partida "ja no dóna més de sí" tampoc cal tenir por en democràcia a una repetició d'electoral.