Ada Colau insisteix en un referèndum per a Catalunya

Actualitzat 11/4/2016 11:57:57 CET
Ada Colau en los desayunos de Europa Press
EUROPA PRESS

MADRID, 11 Abr. (EUROPA PRESS) -

   L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha insistit aquest dilluns en la necessitat de fer un referèndum a Catalunya per "desencallar la situació de bloqueig" actual amb l'Estat, un assumpte que creu que a més que no és només un "tema català" sinó que "reivindiquen milions de persones a tot l'Estat".

   Colau ha fet aquesta crida durant la seva intervenció en els esmorzars informatius d'Europa Press, on ha defensat la necessitat d'una sortida "democràtica" que posi final a una situació d'"enrocament" que, segons la seva opinió, dura ja "massa".

   "Assumim totes les nostres responsabilitats des de Barcelona i necessitem desencallar la situació de bloqueig entre l'Estat i Catalunya", ha apuntat.

   Segons ha insistit, aquesta petició de celebració d'un referèndum és defensada per un 80% de la població catalana i a més "s'ha confirmat" en les últimes eleccions generals, en les quals el suport a formacions partidàries al dret a decidir ha estat "un clamor". Colau creu que cal treballar en aquest sentit "des del respecte, l'escolta, el diàleg i la fraternitat".

   La celebració d'un referèndum a Catalunya és una de les qüestions que la líder de BComú ha inclòs dins els objectius que, segons la seva opinió, hauria de tenir un Govern de canvi a Espanya.

   Segons la seva opinió, aquest hauria de girar entorn a les forces progressistes d'esquerres, compromeses amb els drets socials, que vulguin posar final a la corrupció, defensin les polítiques participatives i reconeguin el dret a decidir a Catalunya.