Publicat 29/1/2019 10:22:33 +01:00CET

700 conductors de VTC es concentren a la plaça Sant Jaume per entregar les signatures contra la precontractació

Conductors de VTC es concentren a la plaa Sant Jaume
EUROPA PRESS

BARCELONA, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

Uns 700 conductors de VTC, segons dades de la Gurdia Urbana, s'han concentrat aquest dimarts a la plaa Sant Jaume de Barcelona, davant de les seus de la Generalitat i l'Ajuntament, per entregar les signatures en protesta pel decret llei que el Govern catal preveu aprovar i que els obligar a precontractar els seus serveis amb una antelació mínima de 15 minuts a Catalunya.

En declaracions a Europa Press, el portaveu dels conductors Carlos Segarra, de Cabify, ha explicat que entregaran més de 150.000 signatures, de les quals més de 147.000 s'han recollit en línia i unes 10.000 en paper.

Els treballadors porten pancartes amb lemes com 'El ciutad té dret a triar', 'Volem treballar', 'Barcelona reacciona, VTC funciona', 'Nosaltres donem aigua, no violncia' i 'Calvet, no signis el decret'.

Tenen previst seguir a la plaa fins al migdia i mantenen la mobilització a l'avinguda Diagonal de Barcelona, que van iniciar el 19 de gener i que bloqueja cinc carrils en sentit entrada i sortida de la ciutat.

El sector dels VTC a Catalunya ha avisat que la precontractació dels seus serveis significar la seva desaparició i implicar el tancament de les empreses que hi ha a la comunitat i l'acomiadament dels prop de 3.000 treballadors que la patronal Unauto VTC calcula que tenen.