Publicat 29/1/2019 11:16:55 +01:00CET

CCOO de Catalunya advoca per un marc regulador que garanteixi la convivncia entre els taxis i els VTC

Concentracions de VTC a Barcelona el mateix dia en qu el Govern catal aprova e
David Zorrakino - Europa Press

BARCELONA, 29 gen. (EUROPA PRESS) -

CCOO de Catalunya ha advocat per la negociació d'un marc regulador que garanteixi la convivncia entre els serveis dels taxis i dels VTC i compti amb la seva participació, a més dels sindicats i dels agents econmics i socials.

En un comunicat aquest dimarts, el sindicat ha defensat el manteniment de la feina dels treballadors que operen en els dos sectors i la protecció de les condicions laborals en termes de conveni, salaris, control horari, prevenció de riscos i drets sindicals.

Ha argumentat que la solució del conflicte "passa per la definició dels models de mobilitat" que fixin el transport públic com un dret de la ciutadania i ha assenyalat que les llicncies dels taxis i dels VTC responen a la necessitat de complementar els buits que deixa el transport públic.

També ha alertat de la competncia deslleial que s'est produint i que implica la prdua dels drets dels treballadors: "Uber i Cabify han fet a Catalunya i Espanya el que ja havien fet als Estats Units, al Regne Unit i Frana, que és fer de taxis i fer servir les llicncies VTC en nom de l''avan tecnolgic' o del servei a la ciutadania per installar els seus models de negoci basats en la precarietat".

L'organització ha indicat que s'ha expressat en aquests termes en les trobades que ha tingut amb el conseller de Territori de la Generalitat, Dami Calvet.

S'ha reunit també amb diversos representants dels treballadors de VTC, que s'han mostrat preocupats per la possibilitat que les seves empreses tanquin si el Govern catal les acaba obligant a precontractar els seus serveis amb una antelació mínima, la qual cosa la patronal Unauto VTC ha sostingut que suposaria la seva "desaparició".