Publicado 09/03/2020 16:48

Dos grans operadors de motos compartides de Barcelona rebutgen la proposta de crear una app única per llogar vehicles

Yego i eCooltra diuen que aquest agregador "no afavoreix l'experincia del client"

ACN

Barcelona.-Yego i eCooltra, els dos principals operadors de motos compartides de Barcelona, consideren que la proposta de l'Ajuntament de crear una plataforma única que permeti el lloguer de vehicles no és la solució a la sobrefragmentació del sector. A través d'un comunicat, ambdues empreses creuen que aquest agregador "no afavoreix l'experincia del client, ja que ser igualment necessari descarregar-se les aplicacions de les diferents companyies per poder utilitzar el servei i tenir una moto a prop". Segons els dos grups, l'aplicació que proposa el consistori barceloní "només permet localitzar la moto en un mapa". "És des de l'aplicació de cada operador des d'on es pot contractar i pagar el servei", afegeixen.

Per Timo Buetefisch, fundador de Cooltra, "ja existeixen altres agregadors al mercat que realitzen aquesta funció des de fa temps". "La veritable solució passa per una regulació que faci possible la viabilitat de les empreses que porten anys oferint solucions de mobilitat sostenible a Barcelona amb vehicles elctrics compartits que afavoreixen la descongestió dels carrers de la ciutat", defensa aquest directiu.Per altra banda, Tim Ougeot, fundador de Yego, creu que una plataforma és una bona idea "a priori", per recalca que "no és la solució a la problemtica que hi hagi 20 operadors de motos compartides a la ciutat".Les declaracions dels representants d'aquestes dues empreses arriben tres setmanes després que l'Ajuntamant de Barcelona atorgués 6.958 llicncies a 21 empreses de 'motosharing' (331 llicncies a cada una). Per empreses com eCooltra, que disposen de més de 2.000 motos, la proposta "no evitar el problema de viabilitat d'algunes de les companyies, que necessiten vora 1.500 vehicles per garantir la seva rendibilitat", segons diu el comunicat.Els principals operadors asseguren que no s'oposen a l'entrada de competncia al sector, per defensen que el procés per repartir llicncies ha estat "inadequat". Per ells, la normativa genera una "atomització inassolible" i temen que el sector estigui en risc. "S'ha enviat un missatge negatiu als emprenedors de la nova economia digital", conclouen.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés