Publicat 4/8/2020 13:36:25 +02:00CET

El Zoo de Barcelona trasllada als lleons al nou espai de la sabana del Sahel

El nou espai de la sabana del Sahel per als lleons en el Zoo de Barcelona
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

La zona està inclosa en el pla estratègic del parc que contempla la reconversió del zoològic

BARCELONA, 4 ago. (EUROPA PRESS) -

El Zoo de Barcelona ha traslladat al grup de lleons del parc a la nova instal·lació situada a la zona del bioma sabana del Sahel, que comparteixen amb les girafes, elefants i altres espècies, en el marc del pla estratègic del nou model del parc.

El primer tinent d'alcalde i president de BSM, Jaume Collboni, i la tercera tinent d'alcalde d'Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropoliana, Laia Bonet, han explicat aquest dimarts en roda de premsa "les millores que suposen les instal·lacions per al benestar de les espècies".

El nou espai per als lleons, en el qual s'ha invertit dos milions d'euros, té una extensió de 2.000 metres quadrats, incloent 400 metres quadrats de dormitoris, i està constituït per dunes i roques d'aspectes similar a les zones muntanyenques sahelianas.

Segons ha explicat Bonet, els lleons (tres femelles de 16 anys i un mascle de quatre anys) "s'han adaptat bastant bé" al nou hàbitat i el procés ha estat progressiu perquè poguessin anar descobrint les diferents parts de la zona.

Els lleons poden escollir la seva posició en la instal·lació en funció de l'època de l'any (més ombra o més sol) i se'ls pot observar des de quatre miradors, de manera que els visitants podran veure d'a prop als lleons, que estan separats del públic per un vidre.

SABANA DEL SAHEL

El Zoo ha inclòs l'espai de la sabana del Sahel en el seu pla estratègic, que contempla un nou model del parc, i treballa en les últimes fases de l'obra d'aquest complex: la tercera i última fase de la instal·lació dels elefants i un nou centre d'interpretació, que estrenarà la primera part en els propers mesos.

Fins al moment, en aquesta zona hi ha consolidat un 75% aproximadament i s'han invertit nou milions en total, a l'espera de finalitzar la instal·lació dels elefants i el centre d'interpretació, pel que es preveu invertir dos milions més.

En aquest sentit, Bonet ha assegurat que "el nou model del Zoo ja és una realitat" i que, a pesar que les actuacions que contempla el pla estratègic es van paralitzar pel tancament del parc a causa de l'estat d'alarma pel coronavirus, s'ha invertit i es continuarà fent.

"Tenim una voluntat absoluta amb el pla d'inversions", ha assegurat la tinent d'alcalde, que ha afegit que faran realitat totes les actuacions amb el calendari que tenien previst.

"NOVA ORIENTACIÓ"

Collboni ha assegurat que l'obertura d'aquest nou espai per als lleons en la sabana del Sahel "certifica la nova orientació del Zoo" i considera que és una representació més, junt el trasllat dels dofins a Atenes (Grècia), de l'adaptació del parc als requeriments d'un espai zoològic del segle XXI.

Així mateix, Bonet ha sentenciat que el nou model del Zoo vol ser una eina fonamental per lluitar contra la "pèrdua silenciosa de la biodiversitat" que es manifesta a través de la conservació de les espècies amenaçades.