Actualitzat 08/06/2015 14:11

9 xerrades per quan no saps què fer amb la teva vida

Charlas Ted.
Foto: CHARLAS TED

MADRID, 8 Juny (Notimérica) -

   Hi ha moments en la vida en els quals les persones podem pensar que hem arribat a un punt mort, a un moment en què ja no es pot avançar més i no sabem quin camí hem de prendre.

   Si aquest és el teu cas, no et preocupis: no ets l'únic. Et proposem 9 xerrades TED que milloraran molts aspectes de la teva vida i t'ajudaran a prendre decisions.

   Començant per la teva carrera professional, et portarem per un viatge mitjançant el qual aprendràs com encarar problemes complicats, explotar el teu costat artístic o decidir què fer abans de morir.

LES 9 XERRADES TED PARA DECIDIR QUÈ FER AMB LA TEVA VIDA

1.'WHY WILL FAIL TO HAVE A GREAT CAREER' ('Per què fracassaràs en tenir una gran carrera').

   Aquest títol poc encoratjador arriba de la mà de Larry Smith, un economista que explica que les seves prediccions són sorprenents: la gent fracassarà perquè els llocs de treball bons estan desapareixent.

   Smith es dirigeix a totes les persones que volen fer realitat el seu somni però no fan res per aconseguir-ho, a tots aquells que repeteixen el discurs d'Steve Jobs a Standford, però que mai decideixen posar-lo en pràctica. El professor explica com ensorrar totes les excuses que sorgeixen a la nostra ment.

2.'BEFORE I DIE I WANT TO...' ('Abans de morir vull...').

   Candy Chang va començar un projecte al seu barri amb l'objectiu de compartir més coses amb els seus veïns, de comunicar-se millor amb ells i de poder recordar la memòria dels edificis abandonats.

   Explica des de la seva pròpia experiència que la mort d'un familiar li va canviar la vida i la forma que tenia de veure el món. Chang va decidir que era el moment de canviar la vida del seu barri amb un projecte artístic.

   Va crear un gran tauló en el qual pretenia que els veïns reflectissin les seves idees i escrivissin allò que volien fer abans de morir.

3.'EMBRACE THE NEAR WIN' ('Abraça la victòria futura').

   La historiadora Sarah Lewis explica com convertir l'èxit en poder. Lewis planteja a la gent pensar en aquellos moments en què s'està molt prop del fracàs o de l'èxit; aquests moments són els que animen a continuar endavant.

   Cal valorar els moments en què estàs a punt d'aconseguir-ho, i no només els moments en què ho aconsegueixes, perquè això és el que t'impulsa a seguir.

4.'BE AN ARTIST RIGHT NOW' ('Sigues un artista ara mateix').

   La creativitat és una part fonamental de les nostres vides, segons assenyala Young-ha Kim, d'origen coreà, però, tot i això, sempre hi ha quelcom que ens limita.

   Young proposa que tot i que no tinguem temps per a l'art, intentem alliberar la nostra part infantil, crear de la mateixa manera que ho fan els nens. Tots som artistes, només hem d'explorar el nostre instint.

5.'ARE YOU HUMAN?' ('Ets humà?').

   Ze Frank proposa un test per descobrir quin percentatge de la seva audiència està composta per humans. La gent riu mentre ell pregunta qüestions com ara si algun cop han menjat una hamburguesa o si s'han preocupat per poder perdre els bitllets d'avió.

   Frank ens parla de l'amor i del comportament humà, a vegades ridícul i a vegades meravellós. El públic comença aquesta xerrada sense poder parar de riure, tot i això, les seves expressions canvien al final quan les preguntes es van fent més i més commovedores.

6.'THE PSYCHOLOGY OF YOUR FUTURE SELF' ('La psicologia del teu 'jo futur'').

   Dan Gilbert es pregunta per què la gent no pren decisions de les quals el seu 'jo futur' no se'n penediria. En general, no ens preocupem pel futur. Tenim la sensació que en el moment present som la persona que volem ser.

   Tot i això, els valors canvien profundament amb el pas dels anys. La gent no és conscient de com canviarà amb el temps, i per aquest motiu pren decisions de les quals després es penedeix.

7.'DON'T REGRET REGRET' ('No et penedeixis del penediment').

   Schulz comença la seva xerrada posant com a exemple els tatuatges, un fenomen freqüent entre adolescents i joves. En el cas de Schulz, ella explica que es va fer un tatuatge als 29 anys, qüestió de la qual es va penedir poc temps després.

   La societat té una gran cultura sobre el penediment, és allò que ens fa humans. Per aquest motiu, és important acceptar allò que hem fet malament i millorar d'aquesta manera les nostres decisions.

8.'HOW TO MAKE HARD CHOICES' ('Com prendre decisions complicades').

   Prendre decisions forma part del dia a dia, tot i això, Ruth Chang proposa una forma d'afrontar les decisions. Tot té qüestions positives i negatives que cal que siguin valorades.

   Solem pensar que les decisions són complicades perquè temem les conseqüències i perquè no sabem com afectaran les nostres vides.

   Optem per aquelles decisions que ens proporcionen més tranquil·litat i un risc més baix, tot i això, aquest fet només demostra que prenem les decisions que menys ens representen.

9.'THE POWER OF TIME OFF' ('El poder del temps lliure').

   L'artista Stefan Sagmeister explica la seva experiència com a dissenyador i que cada set anys decideix tancar el seu estudi a Nova York i prendre's un any sabàtic per refrescar les seves idees.

   Durant aquest temps, decideix viatjar i visitar llocs on no ha estat mai, per no sentir que fa sempre el mateix. Sagmeister ens ensenya a valorar el temps lliure, aquest temps que ens agafem per a nosaltres mateixos i que defineix el que farem en el futur.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés