Publicat 02/09/2023 10:17

La Via Laietana quedarà tallada en sentit ascendent des del passeig de Colom aquest cap de setmana

Mapa de mobilitat per aquest 2 i 3 de setembre a la Via Laietana
AJUNTAMENT DE BARCELONA

Es faran obres entre les places Antoni Maura i Idrissa Diallo

BARCELONA, 2 set. (EUROPA PRESS) -

La Via Laietana de Barcelona encara la segona fase de la transformació i es tallarà aquest cap de setmana en sentit ascendent des del passeig de Colom, ha informat l'Ajuntament de Barcelona en un comunicat.

Les obres, que fins ara s'havien fet a la part superior de la via, passaran a executar-se al tram comprès entre les places Antoni Maura i Idrissa Diallo, per la qual cosa provocaran "canvis en la mobilitat".

L'inici de la segona fase coincideix amb les obres de pavimentació que també es duran a terme aquest cap de setmana, al tram entre les places Urquinaona i Antoni Maura, i que suposaran afectacions viàries "excepcionals" durant el 2 i 3 de setembre.

Dissabte es faran obres de fresatge que implicaran el tall total del sentit ascendent de la Via Laietana i la reducció a un sol carril de circulació en sentit descendent.

D'altra banda, diumenge es faran obres d'aglomerat, que suposaran el tall total de circulació a Via Laietana entre la plaça Urquinaona i Antoni Maura, tant en sentit ascendent com descendent, i a partir de la plaça Antoni Maura i fins al passeig de Colom s'habilitarà un carril en sentit descendent.

Les obres de pavimentació comportaran afectacions en el servei de les línies d'autobús 47, V15 i V17 i a partir del 2 de setembre el bus de barri 120 canviarà l'itinerari i perdrà les parades de la Via Laietana en sentit muntanya.

MOBILITAT EN LA SEGONA FASE

Després d'aquestes tasques de pavimentació, a partir del 4 de setembre "quedaran implantades les restriccions de circulació definitives", que es mantindran durant tota la segona fase, i que impliquen la transformació del tram situat entre la plaça d'Antoni Maura i el passeig de Colom.

Així, la circulació de vehicles en sentit ascendent passarà a estar tallada entre el passeig de Colom (plaça d'Idrissa Diallo) i la plaça d'Antoni Maura durant 21 mesos, i a partir d'Antoni Maura fins a la plaça Urquinaona s'habilitarà un carril ascendent i el carril bici.

Hi haurà dos carrils descendents, un dels quals exclusiu de bus/bici, des de la plaça d'Urquinaona i fins a la plaça d'Antoni Maura i un únic carril descendent, entre la plaça d'Antoni Maura i el passeig de Colom, i els vehicles que vulguin accedir a guals, aparcaments i altres serveis ho hauran de fer des d'Urquinaona, en sentit mar.

A partir del 4 de setembre, els busos circularan com fins ara: en sentit muntanya desviats per l'itinerari alternatiu i, en sentit mar, per la Via Laietana.

Contadorwww.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2023 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés