BARCELONA, 27 maig (EUROPA PRESS) -
L'Associació d'Amics, Vens i Comercials de la Rambla, el grup Gsr i l'Ajuntament de Barcelona han presentat aquest dilluns la sisena edició del Tast a la Rambla, l'esdeveniment gastronmic i ciutad que compta amb la participació de més de 40 restaurants, bars i pastisseries, i que té com a objectiu millorar el "nivell gastronmic" de l'emblemtic passeig.
Així ho ha explicat en roda de premsa el president de l'associació, Fermí Vila, que ha assenyalat que aquest any el festival s'installar a la Rambla del 6 al 10 de juny, oferint degustacions a un preu d'entre un i quatre euros, i amb el qual volen reivindicar la gastronomia com a "expressió cultural" de la ciutat.
"Que la gent de Barcelona pugui tenir una oferta a preu assequible és una meravella", ha seguit, i ha sostingut que l'activitat ajuda que els barcelonins utilitzin i es passegin per la Rambla davant d'una massa turística que no té aspiració per la gastronomia, en les seves paraules.
AGRAMENTS A GALA PIN
La directora general del grup Gsr, Roser Torras, ha iniciat la seva intervenció agraint a l'encara regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, el suport durant aquests anys: "Ho hem pogut fer per tu. Ens has ajudat. T'he de donar les grcies de part de tot l'equip".
En el seu torn, Pin ha apuntat que aquest esdeveniment ajuda a "recuperar la Rambla" per als barcelonins i ha dit que hi ha un futur esperanador lent, en referncia a la proposta de transformació urbanística de la Rambla, actualment paralitzada.
Ha dit que la Rambla té mala imatge en l'mbit gastronmic i ha aplaudit que el Tast, al seu parer, serveixi per canviar aquesta percepció i posar en valor la gastronomia de la ciutat, i de manera assequible.
"És l'últim any que vinc com a regidora. No sé com acabar el projecte d'urbanització de la Rambla per segur que el Tast continuar tenint el suport de l'Ajuntament", ha apuntat Pin, perqu ha dit que és un projecte que ha estat capa de comptar amb la simpatia de tots els partits.
L'organització té previst augmentar les 630.000 visites i 12.000 degustacions de l'any passat, perqu aprofitant la festivitat de la Pasqua Florida, l'esdeveniment s'allarga un dia més en comparació amb altres edicions.
TALLERS D'APROFITAMENT
Les activitats didctiques es duran a terme principalment a l'Arts Santa Mnica, on hi haur 'showcookings', tastos i tallers gratuts, molts d'ells sobre cuina d'aprofitament, i també hi haur un escenari patrocinat per Estrella Damm on es faran actuacions musicals de grups de Ciutat Vella i el Raval.
Així mateix, en la present edició s'incorpora una zona dedicada a la cuina de l'rea metropolitana de Barcelona i també algunes parades oferiran degustacions vegetarianes i veganes.