Publicat 11/2/2019 18:39:20 +01:00CET

Valls diu per carta a Juncker, Tusk i Tajani que Colau té una "versió esbiaixada"

Manuel Valls
EUROPA PRESS

BARCELONA, 11 febr. (EUROPA PRESS) -

L'ex-primer ministre francs i candidat a l'Alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha enviat una carta al president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker; al del Consell Europeu, Donald Tusk, i al del Parlament Europeu, Antonio Tajani, en la qual sosté que l'alcaldessa, Ada Colau, té una "versió esbiaixada" del judici als presos independentistes.

Després que Colau enviés aquest divendres una carta a aquests mateixos dirigents europeus, Valls els ha assegurat que, en la seva opinió "i en la de la majoria dels catalans, és una versió esbiaixada i falsa de la situació política a Catalunya i a Espanya", ha informat el partit en un comunicat.

"Amb la seva acció de dirigir a les mximes autoritats europees unes cartes basades en falsedats, l'alcaldessa de la segona ciutat d'Espanya se suma a la campanya de propaganda iniciada pel separatisme per desacreditar la democrcia espanyola", assevera en la carta el candidat a l'Alcaldia, que compta amb el suport de Cs.

Considera que la intenció de Colau "no és cap altra que aplanar i preparar els seus pactes amb els secessionistes per mantenir-se en l'Alcaldia", per amb les seves accions refora les teories dels qui amenacen el futur de Catalunya, d'Espanya i d'Europa, i converteix Barcelona en una palanca de l'anticonstitucionalisme i, així, de l'antieuropeisme, segons ell.

"Ens coneixem des de fa molt temps, i si he decidit escriure-li aquesta carta és perqu crec que que ha de conixer la veritat del que passa actualment a Espanya", diu Valls als dirigents europeus, després que Colau els alertés per carta que el judici representa un fracs de la política i que els delictes dels quals s'acusa els processats són desproporcionats.

UTILITZACIÓ DEL JUDICI

En la carta, Valls expressa la seva preocupació sobre "l'ús que el nacionalisme i el populisme catal pretenen fer" del judici als dirigents independentistes, i qualifica el projecte independentista d'oligrquic, iliberal, insolidari, identitari i assimilable a les tendncies polítiques més nocives d'Europa, en les seves paraules.

Sosté que "la mentida ha estat una de les principals eines del procés de 'nation building' que els catalans fa dcades que pateixen", i creu que ara ha creuat fronteres per intoxicar l'opinió pública internacional, segons l'ex-primer ministre francs.

"Els seus líders, disfressats de pacifistes i dialogants, aposten per la imposició d'idees i per plantejaments polítics populistes", i reben el suport de partits xenfobs, persones condemnades per terrorisme i de la ultradreta, segons Valls.

Assegura que Espanya, "amb el rei Felip VI i amb la Constitució del 1978, no té res a veure, malgrat les infmies abocades pel nacionalisme, amb el rgim dictatorial", que ressalta que va desaparixer fa més de 40 anys.