Publicat 9/9/2019 13:43:29 +02:00CET

Valls demana a Colau lideratge, consens i actuació a llarg termini per restablir la seguretat

Eva Parera i Manuel Valls
EUROPA PRESS

BARCELONA, 9 set. (EUROPA PRESS) -

El líder de BCN Canvi a l'Ajuntament de Barcelona, Manuel Valls, ha demanat a l'alcaldessa, Ada Colau, responsabilitat, lideratge, consens i una actuació a llarg termini per restablir la seguretat, l'ordre i el respecte a la llei a la ciutat.

En una roda de premsa aquest dilluns, Valls ha criticat la manera d'encarar la situació per part de Colau: "Perd el temps amb vídeos en els quals mira de minimitzar el problema en lloc d'aportar solucions. I, pitjor encara, culpa altres administracions, la premsa, la dreta. Tot això és molt irresponsable".

El regidor ha convingut que les causes de la situació actual són múltiples i complexes, però ha insistit que les decisions del govern municipal en l'anterior mandat van ser equivocades i insuficients, cosa que produeix un efecte en la ciutadania "de descontrol i de falta de solucions concretes".

"No necessitem més polèmiques polítiques, ni vídeos irresponsables, ni un concurs de propostes, ni jocs de paraules, ni cimeres d'alt nivell que no serveixen de res", i ha reclamat a Colau valorar els esforços del tinent d'alcalde de Seguretat, Albert Batlle, i els primers canvis que ha impulsat.

En aquest sentit, ha subratllat la necessitat de modernitzar la Guàrdia Urbana amb càmeres a les armilles i pistoles Taser, millorar la seva comunicació amb el poder judicial per aplicar les normes vigents d'estrangeria, actuar per eliminar el top manta i reforçar la cooperació entre tots els cossos de seguretat.

"Però, quina força moral podem tenir per reclamar canvis en el Codi Penal i millores en l'Administració de Justícia si els màxims responsables de les nostres institucions no respecten ni la llei ni la justícia?", ha ironitzat Valls, que ha demanat a Colau que deixi enrere l'activisme polític i actuï.

DIADA

En relació amb la celebració de la Diada aquest dimecres, Valls ha criticat que el president de la Generalitat, Quim Torra, i del Parlament, Roger Torrent, hagin convertit la festa de tots els catalans en un acte al "servei dels seus interessos partidistes", excloent persones, partits i entitats no independentistes.

"Persistir en aquest relat sota el lema amenaçador de 'Tornarem' és greu, molt greu, i fer-ho instrumentalitzant la Diada és sectari", i ha reiterat que a Espanya no hi ha presos polítics ni exiliats, sinó polítics responsables dels seus actes i una justícia independent que ha de determinar-ne les conseqüències jurídiques, segons ell.