Publicat 23/5/2019 12:46:17 +02:00CET

Valls avisa que Collboni farà que Colau sigui alcaldessa perquè "li ordenaran des de Madrid"

26M.- Valls Avisa Que Collboni Farà A Colau Alcaldessa Perquè "Li Ordenaran Des de Madrid"
EUROPA PRESS

Creu que Sánchez el "té lligat" pels seus acords al Congrés

BARCELONA, 23 maig (EUROPA PRESS) -

El candidat de BCN Canvi-Cs a l'Alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha advertit aquest dijous que el candidat del PSC, Jaume Collboni, votarà a favor perquè l'actual alcaldessa, Ada Colau, es mantingui en el càrrec perquè "li ordenaran des de Madrid".

"Votar Collboni és votar Colau. Votar Valls és votar el canvi que aquesta ciutat necessita", ha afirmat en roda de premsa, i ha acusat el candidat socialista de ser ambigu sobre els pactes electorals, mentre que defensa que ell és l'únic que ha deixat clar que vol pactar amb el PSC.

Valls ha sostingut que Collboni, "si pot, tornarà a fer que l'alcaldessa sigui la senyora Colau; li ordenaran des de Madrid quan s'està preparant un govern PSOE-Podem", i ha recordat que el PSC ja va pactar amb Colau en l'anterior mandat, encara que el seu acord es va trencar quan els socialistes van votar a favor de l'aplicació del 155.

Ha insistit que el president del Govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, "té lligat Collboni amb els seus acords" al Congrés, però ha dit que això no canvia que mantingui la mà estesa a pactar amb el PSC.

"Jo no pactaré mai ni amb el populisme ni amb el separatisme perquè representen un perill per a la ciutat, són dues cares de la mateixa moneda. Qui pactaran junts? Maragall, Colau i Collboni. Això és el que passarà en aquesta ciutat. És el gran perill", ha alertat.

L'ex-primer ministre francès ha cridat la ciutadania a anar a les urnes aquest diumenge i que el "vot sigui potent i alegre", perquè assegura que tenen en les seves mans el futur de Barcelona, confia que pot guanyar i ha destacat que l'únic fracàs és que guanyi l'independentisme i Bcomú.

Sobre el debat cara a cara entre Colau i el candidat d'ERC, Ernest Maragall, ha contestat que és un debat entre dues persones que pactaran i ha recordat que ell ja va tenir un cara a cara amb l'alcaldessa: "Ja el vaig tenir i el vaig guanyar".

100 PRIMERS DIES

Valls ha presentat les mesures que es compromet a impulsar en els 100 primers dies de mandat, si és elegit alcalde, entre les quals es troben algunes de les seves principals propostes que ha repetit durant la campanya.

Entre elles, destaca la seva promesa de posar fi al "fenomen del top manta" en 90 dies, crear una regidoria per a la gent gran, que el transport públic sigui gratuït els dies amb pics de contaminació, i plantar 10.000 arbres a la ciutat.

També ha explicat que en aquests primers 100 dies farà un "model d'incentius urbanístics, fiscals i financers que facilitin la col·laboració publicoprivada" per construir habitatge de lloguer assequible, així com nomenar un 'padrí' per a cadascun dels 82 solars municipals amb l'objectiu de garantir l'impuls de l'Ajuntament per construir habitatge.

En ser preguntat sobre què pretén fer amb els pisos buits, més enllà de construir nou habitatge, Valls ha carregat contra Maragall per proposar expropiar-los: "Hi ha un nou líder bolivarià que no és Maduro, no és Iglesias, no és Colau. És Ernest Maragall, que cada dia es radicalitza més".

AUDITORIA

A més, algunes de les mesures que vol fer els primers dies de mandat és una auditoria integral per analitzar la gestió econòmica de l'actual Govern municipal, crear el programa 'Barcelona cap als Jocs Olímpics' per preparar la candidatura de la ciutat als JJOO d'Hivern del 2030 o d'Estiu del 2032, i crear una oficina de Barcelona a Brussel·les.

Valls ha reivindicat que, si guanya, posarà "immediatament en marxa un govern per al canvi" a la ciutat i que vol liderar una política de pactes, tant amb el sector privat com amb la resta d'institucions públiques i amb els grups.