Actualitzat 25/8/2014 8:38:09 +00:00 CET

El Vallès Oriental acull la cinquena la Fira del Tomàquet amb tastos, degustacions i tallers

Tomates
Foto: LOS VERDES

SANTA EULÀLIA DE RONÇANA (BARCELONA), 25 Ago. (EUROPA PRESS) -

 La població vallesana de Santa Eulàlia de Ronçana acollirà el pròxim cap de setmana la cinquena edició de la Fira del Tomàquet del Vallès Oriental que recupera antigues varietats d'aquesta hortalissa i que organitza el Consell Comarcal d'aquesta zona al costat del consistori de la població.

   La proposta inclourà una varietat d'activitats educatives i lúdiques, tastos i degustacions de plats elaborats per cuiners i restaurants de la comarca, tallers pràctics i visites a diversos horts, a més de tenir diverses parades de productors de proximitat amb tomàquets, oli, pa i en general aliments elaborats a base de tomàquet.

   Les activitats començaran a les 08:00 hores, de manera que els més matiners podran fer la primera visita comentada a l'Horta de l'Espelta, gaudir d'un dinar popular organitzat pel bar del Centre Cívic la Fàbrica i d'un taller pràctic titulat 'Iniciació al compostatge. Com fer el teu propi compost' a càrrec de Llavors Orientals.

   En aquesta línia diumenge al matí es realitzarà el taller pràctic 'Millorem la fertilitat del nostre hort. Identificem els diferents adobs' i tindrà lloc un espectacle infantil per als més petits.

   Per completar la promoció d'aquests productes, fins al 15 de setembre se celebraran les Jornades Gastronòmiques del tomàquet del Vallès amb plats i menús amb tomàquets de varietats recuperades.