Publicat 29/04/2019 11:00CET

La vaga de Metro obliga a regular els accessos de diverses estacions

El 80% dels treballadors exposats a l'amiant ja han passat la prova radiolgica, segons TMB
@TMB - Archivo

Cau un 17% l'afluncia de passatgers de 7 a 9 hores

BARCELONA, 29 abr. (EUROPA PRESS) -

La vaga de treballadors del Metro d'aquest dilluns per la presncia d'amiant a la xarxa ha obligat a regular l'accés a les estacions de Sagrada Família, Diagonal, La Sagrera, Verdaguer (Barcelona) i Collblanc, a l'Hospitalet de Llobregat (Barcelona), ha informat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) en un comunicat.

A partir de les 7.30 hores s'han aplicat regulacions intermitents a l'enlla de Sagrada Família entre la L2 i la L5, minuts després als de La Sagrera i ocasionalment a Verdaguer i altres enllaos cap a la L5 per evitar que se superés la capacitat de les andanes.

Per millorar l'accés a les estacions, TMB ha recomanat als viatgers que es distribueixin per l'andana, no s'apropin al tren fins que estigui aturat i segueixin les indicacions del personal que es troba regulant l'entrada a les estacions.

A més, la L1 s'ha vist afectada per una incidncia entre les 7.25 i les 7.33 hores davant de la presncia de grafiters a la zona de vies, que ha obligat a aturar vuit minuts la circulació i ha alterat la regularitat dels trens, la qual cosa ha causat dificultats per absorbir tots els passatgers que esperaven a les andanes.

En aquest sentit, TMB ha lamentat que "grups de vndals han intentat actuar en altres punts de la xarxa", aprofitant que durant les aturades hi ha un gran nombre de trens estacionats.

AFLUNCIA

Amb motiu de la vaga, l'afluncia de passatgers a la xarxa de Metro ha disminut un 17% respecte a un dia laborable normal entre les 7.00 i les 9.00 hores.

Entre les 5.00 i les 9.00 la disminució de passatgers ha estat del 14%, unes dades prcticament idntiques a les de la vaga del 8 d'abril, convocada pels treballadors pel mateix motiu.

ATURADES

La primera aturada ha comenat a les 6.00 hores i fins a les 6.30 els trens han circulat al 20%, moment en el qual han passat a fer-ho al 40% en coincidir amb l'hora punta, fins a les 9.30 hores, i ha estat altra vegada del 20% fins a les 10.00.

Després, el servei ha recuperat la freqüncia habitual fins a la següent aturada, que comenar a les 16.00 hores i s'allargar fins a les 20.00, interval en qu els trens funcionaran al 40%.

A partir de les 20.00, el servei tornar a ser l'habitual, fins que a les 21.35 comenar l'aturada nocturna, amb freqüncies del 20% que podran allargar-se fins als 62 minuts, per la qual cosa els trens circularan amb un horari concret que podr consultar-se al web de TMB.

Els treballadors --que també han convocat vagues pel mateix motiu per a tres jornades de maig-- preveuen manifestar-se a partir de les 16.45 hores des del Centre de Control de Metro, al carrer de Josep Estivill, fins a la seu de BComú.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2020 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés