Publicat 30/4/2019 16:51:26 +02:00CET

Uns 250 joves presenten les seves propostes a l'Ajuntament de Barcelona sobre la cultura de la pau

Uns 250 joves llancen les seves propostes a l'Ajuntament de Barcelona sobre la cultura de la pau
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA

BARCELONA, 30 abr. (EUROPA PRESS) -

Uns 250 joves han presentat aquest dimarts els seus compromisos i propostes per fomentar la cultura de la pau, durant la XXIV Audincia Pública als Nois i Noies de Barcelona i després d'un període que ha durat des del setembre fins l'abril, en el qual han participat 1.630 nois i noies d'entre 11 i 17 anys de 37 centres educatius de la ciutat.

Els alumnes han participat durant aquests mesos en un procés participatiu, que ha explicat també amb sessions formatives dirigides al professorat, treball a l'aula i trobades, per acordar un únic document per presentar en aquesta audincia, ha detallat l'Ajuntament en un comunicat.

El consistori convoca anualment audincies públiques dirigides a joves de la ciutat, perqu formulin les seves propostes en algun mbit concret, que aquest any s'han centrat en la cultura de la pau.

La tinent d'alcalde de Drets Socials, Laia Ortiz, ha defensat que "la pau és un concepte que s'ha d'omplir de contingut" i que ha d'haver-hi un compromís cabdal de tota la ciutat per afavorir la convivncia i la cohesió.

Entre les propostes que han defensat els joves figuren que les escoles comptin amb una assignatura d'educació emocional i tica, així com activitats i acompanyament per les persones que es troben a centres de menors.

També han apostat per organitzar més tallers i xerrades contra el masclisme i el racisme; que a les escoles hi hagi formació per al professorat sobre discriminacions; oferir educació sexual explicada des de totes les ptiques, i crear un protocol d'obligat compliment per a situacions d'assetjament escolar.