Publicat 24/7/2019 13:24:03 +02:00CET

Unes anàlisis descarten que hi hagi amiant en l'aire de la xarxa del Metro de Barcelona

L1 del Metre de Barcelona
TMB - Archivo

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

Les anàlisis que s'han dut a terme en la xarxa del Metro de Barcelona per assegurar la qualitat de l'aire han confirmat l'absència de fibres d'amiant en l'ambient de la xarxa, ha anunciat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) aquest dimecres en un comunicat.

Les anàlisis s'han fet amb mostres recollides a diverses estacions, túnels i trens, dins d'una campanya consensuada entre TMB i el grup d'experts creat per l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), i les ha dut a terme la consultoria especialitzada ACM 2020, els resultats de la qual es traslladaran pròximament al grup d'experts.

TMB ha defensat que, a l'espera de la valoració definitiva per part del grup d'experts, prevista per al setembre, els resultats "apunten al fet que les condicions ambientals de la xarxa de Metro de Barcelona, que s'han analitzat, són segures" per als usuaris i el personal de l'empresa.

Les mostres s'han agafat a cinc punts diferents de les estacions de Catalunya i Torrassa de l'L1 i Passeig de Gràcia i Liceu de l'L3 --que s'han seleccionat pel seu ús i perquè tenen les condicions ambientals més desfavorables-- i s'han analitzat amb un microscopi electrònic de transmissió, amb el qual no s'ha trobat cap fibra d'amiant.

No obstant això, a causa de l'acumulació de pols en dues de les cinc mostres que s'han fet a l'estació de Catalunya de l'L1, la consultoria que ha dut a terme les anàlisis recomana repetir-les en els cinc punts d'aquesta parada.

MOSTRES SÒLIDES

A banda de mostres d'aire, també s'han agafat mostres de materials sòlids, que s'han recollit en filtres d'aire del sistema de ventilació de trens, la pols dels túnels i la grava de les vies, que també han confirmat l'absència de fibres d'amiant.

L'objectiu d'aquesta campanya era complementar i ratificar els resultats que van obtenir les anàlisis de TMB amb microscòpia òptica --la que marca la normativa però menys potent que l'electrònica que s'ha utilitzat ara--, que anteriorment ja havia avaluat 485 mostres.

Més Lleides

 1. 1

  Espanya podrà accedir a 140.000 milions del fons europeu de recuperació, 77.000 milions en transferències

 2. 2

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 3. 3

  Coronavirus.- Reus (Tarragona) no obrirà les escoles bressol municipals fins el proper curs

 4. 4

  Detingut en Sant Adrià (Barcelona) un home cercat a Anglaterra per assassinat

 5. 5

  El Canal 33 innova el seu contingut cultural amb la incorporació de dues sèries documentals