Publicat 24/07/2019 13:24CET

Unes anlisis descarten que hi hagi amiant en l'aire de la xarxa del Metro de Barcelona

L1 del Metre de Barcelona
TMB - Archivo

BARCELONA, 24 jul. (EUROPA PRESS) -

Les anlisis que s'han dut a terme en la xarxa del Metro de Barcelona per assegurar la qualitat de l'aire han confirmat l'absncia de fibres d'amiant en l'ambient de la xarxa, ha anunciat Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) aquest dimecres en un comunicat.

Les anlisis s'han fet amb mostres recollides a diverses estacions, túnels i trens, dins d'una campanya consensuada entre TMB i el grup d'experts creat per l'Agncia de Salut Pública de Barcelona (ASPB), i les ha dut a terme la consultoria especialitzada ACM 2020, els resultats de la qual es traslladaran prximament al grup d'experts.

TMB ha defensat que, a l'espera de la valoració definitiva per part del grup d'experts, prevista per al setembre, els resultats "apunten al fet que les condicions ambientals de la xarxa de Metro de Barcelona, que s'han analitzat, són segures" per als usuaris i el personal de l'empresa.

Les mostres s'han agafat a cinc punts diferents de les estacions de Catalunya i Torrassa de l'L1 i Passeig de Grcia i Liceu de l'L3 --que s'han seleccionat pel seu ús i perqu tenen les condicions ambientals més desfavorables-- i s'han analitzat amb un microscopi electrnic de transmissió, amb el qual no s'ha trobat cap fibra d'amiant.

No obstant aix, a causa de l'acumulació de pols en dues de les cinc mostres que s'han fet a l'estació de Catalunya de l'L1, la consultoria que ha dut a terme les anlisis recomana repetir-les en els cinc punts d'aquesta parada.

MOSTRES SLIDES

A banda de mostres d'aire, també s'han agafat mostres de materials slids, que s'han recollit en filtres d'aire del sistema de ventilació de trens, la pols dels túnels i la grava de les vies, que també han confirmat l'absncia de fibres d'amiant.

L'objectiu d'aquesta campanya era complementar i ratificar els resultats que van obtenir les anlisis de TMB amb microscpia ptica --la que marca la normativa per menys potent que l'electrnica que s'ha utilitzat ara--, que anteriorment ja havia avaluat 485 mostres.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés