Torra veu l'acord amb els comuns "un primer pas" per aprovar els Pressupostos

Publicat 16/12/2019 21:08:39CET
El president Quim Torra, amb guardonats del Premi Nacional d'Artesania
JORDI BEDMAR/GOVERN - Archivo

BARCELONA, 16 des. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha considerat aquest dilluns que l'acord entre el Govern i els comuns en matèria fiscal és "un primer pas per a l'aprovació d'uns Pressupostos de país que implicaran un increment d'ingressos i que faran possible abordar i reprendre inversions absolutament necessàries per a Catalunya".

Ho ha dit en el seu discurs en l'entrega del Premis Nacionals d'Artesania 2019 i els Diplomis de Mestre Artesà, en referència a la reforma fiscal acordada que s'inclourà en el Projecte de Pressupostos de la Generalitat de 2020 i que generarà una recaptació anual de 543 milions d'euros, si bé l'impacte per 2020 serà de 173 milions perquè no es meritarà l'exercici complet.

Torra ha dit que l'increment d'ingressos "permetrà invertir en educació, escoles bressol, universitats, salut, personal sanitari, municipis, desplegament de la llei de dependència i infraestructures ferroviàries", entre altres aspectes, ha informat el Govern en un comunicat.

Acompanyat de la consellera d'Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha lliurat els Premis Nacionals d'Artesania, i ha destacat que la producció artesana "manté el país viu", i ha destacat la dedicació, perseverança, qualitat i creativitat dels artesans.

Chacón ha remarcat la importància de l'ofici, així com el talent i la creativitat que caracteritza al sector artesà, i ha ressaltat que l'artesania és "un dels sectors amb més paritat del país".

PREMIATS

Els Premis Nacionals d'Artesania han reconegut a Teresa Rosa Aguayo, Ball Pagès, Fundició Artística Vilà, Chroma Restauració del Patrimoni Arquitectònic, Belen Atienza i Bet Parramon, i Projecte Bossa Kiddo de Mireia Muntadas.

Els vuit artesans distingits amb el Diploma de Mestre Artesà són Montserrat Ayala, Maria Mercedes Rius, Esperança Cases, Alireza Doustani, Joaquin Bagan, Gerard Gavaldà, Jordi Palà i Esther Chacón.

Els reconeguts amb el Diploma de Mestre Artesà Divulgatiu són Teresa Lladó, Teresa Pallarès, Olga Aloy, Montserrat Quintana, Xavier Tomàs, Maria Isabel Chiva, Maria Gualde i Mercè Nadal.