Publicat 1/12/2019 14:34:00 +01:00CET

Torra agraeix als Mossos haver estat "garants" de drets i llibertats els últims 25 anys

El president de la Generalitat, Quim Torra, en l'acte del 25è aniversari del desplegament dels Mossos d'Esquadra com a policia integral de Catalunya.
GENERALITAT DE CATALUNYA

BARCELONA, 1 des. (EUROPA PRESS) -

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha agraït aquest diumenge als Mossos d'Esquadra haver estat "garants" dels drets i llibertats ciutadanes els últims 25 anys, en l'aniversari del seu desplegament com a policia ordinària i integral de Catalunya.

En un acte de commemoració a Vic (Barcelona), Torra s'ha compromès al fet que els Mossos "siguin la punta de llança d'un país que vol exercir amb plenitud com a societat del segle XXI, per deixar enrere comportaments del segle XX i XIX", ha informat la Generalitat en un comunicat.

"Us heu convertit en un cos modern, professional, objectiu, que davant les adversitats sempre sabeu trobar les millors condicions per prestar un bon servei de seguretat a la ciutadania", ha dit Torra al cos.

Ha afirmat que, des de l'inici del desplegament, el 1994, els Mossos han demostrat estar al servei dels ciutadans, vetllant per la convivència i la pau social: "Gràcies per prendre aquesta responsabilitat, segur que estareu a l'altura del moment com ho heu estat sempre".

Vic, on es va iniciar el desplegament, "és el símbol del començament, però no ha estat un camp de proves, sinó l'escenari de la voluntat, del saber ser policia", ha dit el president.

MIQUEL BUCH

El conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Buch, ha afirmat que el cos ha sabut construir un sistema "homologable amb qualsevol sistema de seguretat del món" i respectuós amb els valors democràtics.

Ha destacat que el cos l'integren persones "que formen part de la societat a què serveixen" i que, en el seu moment, el seu desplegament al territori català va representar un esforç polític, social i econòmic.

25 anys més tard, ha dit Buch, els Mossos són "els del dia a dia, els del 17 d'agost i els de molts altres dies, els qui asseguren la seguretat d'actes públics de repercussió internacional com el Mobile".

"Superats" els anys de crisis, ha sostingut que la policia catalana necessita ara dotar-se d'un nou marc legislatiu, mitjançant una nova llei d'ordenació del sistema de policia a Catalunya que unifiqui i ordeni la normativa actual.

Durant l'acte s'ha reconegut el compromís dels agents que van participar en el desplegament, que va culminar el 2008 amb les regions policials del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre, així com d'aquells policies que han prestat servei de manera ininterrompuda a Osona (Barcelona) des del 1994.