Publicat 18/06/2021 20:22

Tobías Martínez (Cellnex) veu falta de col·laboració europea per crear grans tecnològiques

El conseller delegat de Cellnex Telecom, Tobías Martínez, en el XVIII Frum de Dileg Espanya-Itlia
FOMENT DEL TREBALL (YOUTUBE)

Defensa millorar la cooperació entre les empreses per desenvolupar els fons europeus

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

El conseller delegat de Cellnex Telecom, Tobías Martínez, ha afirmat aquest divendres que falta collaboració a Europa per crear grans empreses tecnolgiques que puguin competir amb les d'EUA, i ha afegit que no hi ha cap gran multinacional tecnolgica europea al món perqu "estructuralment és molt difícil".

Ho ha dit en una taula rodona en el XVIII Frum de Dileg Espanya-Itlia, al costat de la vicepresidenta segona del Govern, Nadia Calviño; el CEO de TIM, Luigi Gubitosi, i la presidenta del Fons Nazionale Innovazione, Francesca Bria, moderats per la periodista Anna Buj.

Martínez ha explicat que no es pot perdre l'oportunitat que brinden els fons europeus i que, per dur a terme els plans d'una manera correcta, caldr cooperar "més del que s'est acostumat" entre empreses grans, mitjanes i petites, i que el sector privat haur d'aportar capital.

Sobre els canvis que han arribat a Espanya arran de la pandmia, Martínez ha destacat que hi ha hagut un gran creixement que ha posat a prova el sistema de xarxes i que l'ús de dades va créixer un 50% l'any passat, la qual cosa va permetre a "moltes persones i empreses seguir connectades i operant".

DIGITALITZACIÓ I FORMACIÓ

Sobre el 5G, ha dit que no és l'evolució del 4G, perqu la tipologia de xarxa, els actius i inversions i els serveis tenen més que veure amb la intelligncia artificial, la robtica i la realitat augmentada.

Ha afegit que la transformació ecolgica, energtica i de millora del trnsit urb no podr avanar sense la digital, per la qual cosa s'apropa una poca en la qual "una srie de canvis van a coincidir".

També ha alertat que, si aquesta digitalització no va acompanyada de formació digital, "pot crear-se una elit de gent formada i amb capacitats en 2030 i un altre conjunt de persones que no se spiga qu professió poden tenir i amb molt poc futur", perqu qui no est al món digital no podr educar-se, treballar o muntar una empresa.




www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2024 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés