TMB va destinar 116 milions el 2019 a renovar la xarxa de Metro i Bus de Barcelona, un 20% més

Publicat 11/2/2020 15:59:58CET
Porta automàtica vertical al metro de Barcelona (arxiu)
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 11 febr. (EUROPA PRESS) -

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha destinat el 2019 un pressupost d'inversions de 116,2 milions d'euros a renovar les xarxes de metro i bus, la xifra més elevada dels últims 10 anys, i que supera en un 20% la inversió que es va efectuar l'any anterior.

Les partides principals han servit per rejovenir i ambientalitzar la flota d'autobusos, modernitzar infraestructures i actualitzar la tecnologia per donar un servei més bo, ha informat TMB aquest dimarts en un comunicat.

En concret, s'han destinat 50 milions d'euros a modernitzar la flota d'autobusos, així com a ampliar-la i incrementar la proporció d'articulats, i 22,8 milions a la renovació integral de la via a la L1 del metro.

En la remodelació d'instal·lacions es van invertir 13,5 milions d'euros i a les mesures de seguretat de la xarxa de metro es van destinar tres milions més, mentre que 13,5 milions més van ser per millorar les tecnologies de la informació i telecomunicacions.

La presidenta de TMB, Rosa Alarcón, ha refirmat l'aposta pel transport públic: "De la mateixa manera que estem demanant un esforç a la ciutadania per desplaçar-se de manera més sostenible, les administracions i els operadors també hem de fer tots els esforços possibles per oferir un transport públic de qualitat".

Contador