Publicat 9/7/2019 17:43:34 +02:00CET

TMB renova en deu dies 400 dels 9.150 metres de vies de les obres de la L1 del Metro

L1 del Metre de Barcelona (arxiu)
TMB - Archivo

Assegura que disminuiran les vibracions que provoquen el pas dels trens

BARCELONA, 9 jul. (EUROPA PRESS) -

La tècnica de projectes de via de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Maria José Fonts, ha explicat que deu dies després de l'inici de les obres de la L1 del Metro entre les estacions de Clot i Fondo ja s'han renovat 400 dels 9.150 metres de via previstos.

En declaracions a la premsa, Fonts ha detallat que l'avenç dels treballs és "positiu", i ha dit que les plaques de formigó que s'instal·laran al tram requeriran menys manteniment de les vies i ajudaran a reduir les vibracions al pas dels trens.

En total, treballen en aquesta obra unes 480 persones, la més important que s'ha fet mai al Metro de Barcelona, i que té com a objectiu arreglar el sector del túnel situat sota l'avinguda Meridiana, de 65 anys d'antiguitat, i la continuació sota el barri de Sant Andreu, que va entrar en funcionament fa 51 anys.

A més de les vies, Fonts ha explicat que les obres entre les estacions de Clot i Fondo de la L1 s'aprofitaran per renovar la senyalització ferroviària i s'afegiran elements que facilitaran l'increment d'oferta que TMB preveu per aquesta línia, una de les més utilitzades.

Així mateix, es canviaran les càmeres de baixa tensió, l'ampliació de càmeres d'enclavament i la motorització de les portes d'accés, en unes obres que injectaran 15.000 metres cúbics de formigó i que tenen un pressupost global previst de 20 milions d'euros.