Publicat 13/2/2019 15:20:19CET

TMB detecta 20 alteracions pleurals possiblement per amiant sense que necessitin tractament

TMB - Archivo

Comença el procés d'adquisició de 42 trens, amb un import estimat de 447 milions

BARCELONA, 13 Febr. (EUROPA PRESS) -

Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha detectat 20 casos d'alteracions pleurals entre els seus treballadors del Metro possiblement relacionats amb l'exposició a l'amiant, que no necessiten tractament mèdic, després que 620 treballadors s'hagin sotmès a la primera fase de l'examen voluntari --dels més de 1.000 que formen part de col·lectius potencialment exposats--.

TMB ha assegurat aquest dimecres en un comunicat que cap d'aquestes afectacions es pot considerar una patologia greu i que no necessiten tractament mèdic, perquè només s'ha recomanat un control periòdic més freqüent dins del programa de vigilància del col·lectiu.

La direcció de TMB ha comunicat aquest dimecres als membres del Comitè de Seguretat i Salut del Comitè d'Empresa del Metro l'estat dels resultats d'aquests exàmens voluntaris i les afectacions detectades, que són 17 casos d'engreixaments pleurals, dos de plaques pleurals sense calcificar i un de plaques pleurals calcificades.

CONTACTA AMB ELS EXTREBALLADORS

L'empresa ha identificat el personal que ha treballat durant els darrers 15 anys en àmbits en què s'hagués pogut produir una exposició a l'amiant que ja no treballa al Metro, i ha començat a enviar-los cartes perquè contactin amb el seu metge per a un reconeixement mèdic preventiu dins del sistema públic de salut.

TMB ha recordat que s'estan duent a terme revisions mèdiques específiques mitjançant una tomografia axial computada d'alta resolució (TACAR), una tècnica de diagnòstic per la imatge més sensible que permet detectar lesions toràciques de manera precoç.

A més, TMB ha iniciat recentment el procés d'adquisició de 42 trens que substituiran els més antics de la L1 i la L3 --en alguns dels quals s'ha detectat pintura amb contingut d'amiant difícil d'eliminar--, amb un import estimat de la licitació de 447 milions d'euros, i preveu retirar planxes de fibrociment de la Verneda (L2) durant la primavera, entre d'altres actuacions.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.