Publicat 25/11/2016 14:45CET

Terrassa farà un ple extraordinari per revertir els béns de Mina de Terrassa

TERRASSA (BARCELONA), 25 nov. (EUROPA PRESS) -

L'Ajuntament de Terrassa farà un ple extraordinari per votar revertir de manera definitiva els béns de Mina Pública d'Aigües de Terrassa al consistori per la finalització de la concessió, que es compleix el 9 de desembre.

Està convocat per a dijous que ve 1 de desembre i també es votarà la desestimació del recurs de reposició administratiu interposat per la companyia contra la pròrroga forçosa de la prestació del servei fins a l'estiu de 2017, segons ha informat aquest divendres el consistori en un comunicat.

Ha assenyalat que els serveis jurídics de l'administració local estan estudiant les diferents vies, inclosa la judicial, per "la negativa per part de la concessionària de facilitar informació tècnica i l'accés a inspeccionar instal·lacions".

Uns fets, segons informa l'ajuntament, pels quals s'ha aixecat acta i que afegeix que s'han unit a les negatives de facilitar documentació per garantir la prestació del servei després del final de la concessió, com informació de la plantilla i dels usuaris.

L'Ajuntament pretén que es pren una decisió sobre el model de gestió de l'aigua a aplicar en la primavera que ve i, per aquesta raó, està elaborant informes tècnics que es complementaran amb els resultats del debat públic de l'aigua, una iniciativa que ha impulsat amb la participació de diverses entitats promotores.

L'administració local ha explicat que abans de decidir aquest futur, Mina pretén que l'Ajuntament "expropiï aquest negoci privat i ofereix com a alternativa al pagament d'aquesta indemnització, negociar l'adjudicació d'una nova concessió del servei de l'aigua mitjançant la creació d'una empresa mixta", eludint la celebració d'un concurs públic, recull el comunicat.

L'Ajuntament de Terrassa ha afirmat que la concessió ha acabat i que "la titularitat del servei correspon al consistori en el seu conjunt", per aquesta raó ha descartat fer una expropiació o pagar una indemnització.

Ha remarcat que no està d'acord amb el plantejament de Mina i ha definit la situació com l'existència d'"una profunda discrepància de fons sobre el contracte de concessió que finalitza i sobre la titularitat del servei", determinant que la companyia pot presentar un recurs contenciós administratiu.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés