Publicat 24/11/2019 13:36:55 +01:00CET

La Teleassistència de Barcelona incorporarà un programa de suport a familiars cuidadors

BARCELONA, 24 nov. (EUROPA PRESS) -

El Servei de Teleassistència Municipal de Barcelona a dependents ha incorporat un nou programa de suport adreçat a persones que tinguin al seu càrrec familiars amb discapacitat, malaltia o dependència, i que tinguin "sentiments de sobrecàrrega".

En un comunicat aquest diumenge, el consistori ha informat que el servei és gratuït i està disponible per a tots els cuidadors no professionals que resideixin a Barcelona i visquin amb persones depenents.

L'objectiu d'aquest programa és "millorar el benestar emocional de qui cuida" de pacients que necessiten ajuda per dur a terme les activitats bàsiques de la vida diària. La Teleassistència municipal ja presta servei a 7.500 persones en aquesta situació, i a 100.000 en total.

El programa ha estat desenvolupat en col·laboració amb la Xarxa per al Suport a les Famílies Cuidadores i es pot sol·licitar a través dels penjolls de teleassistència, als CAP, als centres de serveis socials o per telèfon.

Les persones amb familiars dependents que entrin en aquest programa rebran trucades de seguiment, visites anuals i informació sobre recursos disponibles i cursos formatius sobre dolències concretes.

Per proporcionar aquestes dades, el servei de Teleassistència treballarà amb l'espai d'informació i orientació Barcelona Cuida, cosa que els permetrà informar les persones cuidadores de manera regular sobre cursos relatius a la cura dels seus familiars.

La persona encarregada del seguiment serà sempre la mateixa, cosa que ajudarà a "establir un vincle i una actitud activa d'escolta" i, en cas que el responsable ho consideri necessari, en funció de les característiques de la persona depenent, es posaran mitjans tecnològics d'assistència a la disposició del cuidador.

Podran facilitar-se "detectors d'enuresi, d'ocupació de llit o butaca o bé de convulsions per possibles moviments bruscos al llit", així com terminals mòbils que disposen d'un sistema de geolocalització per a persones amb deterioració cognitiva.