Publicat 31/5/2019 18:57:33 +02:00CET

Tanca una escola cooperativa de Barcelona per dificultats econòmiques

Niños en la escuela
PIXABAY - Archivo

El Consorci garanteix la reubicació de l'alumnat

BARCELONA, 31 maig (EUROPA PRESS) -

L'Escola Griselda, situada al barri de Sant Antoni del districte de l'Eixample, ha comunicat al Consorci d'Educació de Barcelona que tancarà l'escola aquest curs per la "precarietat econòmica" de la cooperativa de mestres titular d'aquest centre.

Segons un comunicat penjat a les seves xarxes socials, el Consorci d'Educació ha estat al corrent de la situació i ha acompanyat en la recerca, anàlisi i viabilitat de possibles alternatives, i ha descartat la possibilitat que el centre s'aculli al nou decret llei que permet el pas de la concertada a la pública perquè no disposa de l'equipament adequat per al curs 2019-2020.

La propietat i direcció de l'Escola Griselda va comunicar el dimecres a les famílies que el proper curs no tornarà a obrir, ha informat 'El Diari de l'Educació'.

L'escola, d'una única línia, té actualment nou cursos repartits entre Infantil i Primària, i el Consorci d'Educació garantirà l'escolarització de l'alumnat i per això, treballa en la reubicació dels 174 alumnes que actualment estan inscrits en aquest centre, tenint en compte la disponibilitat de vacants a la zona i la voluntat de les famílies.

El Consorci respectarà la preinscripció per al curs 2019-2020 i assignarà les places d'acord amb les segones o successives opcions a aquelles famílies que han participat en aquest procés.

Respecte a la situació actual de l'alumnat, han rebut 21 sol·licituds de canvi de centre que s'atendran segons els criteris establerts, i als 153 alumnes restants se'ls dóna l'opció de triar entre les places vacants de la ciutat.

La presidenta de la Comissió de garanties, juntament amb l'equip de l'escola i el personal de l'Oficina d'escolarització, atendrà les famílies a la mateixa escola de manera personalitzada per fer l'acompanyament, i el Consorci ha fet un reconeixement en la tasca educativa d'aquest centre.