Publicat 19/8/2019 14:34:49 +02:00CET

Sindicato Mantero critica una actuació policial en la qual els venedors van acabar entre uns agents i el mar

Imatge del vídeo de l'operació policial contra el 'top manta'
TWITTER @SINDICATOMANTER

BARCELONA, 19 ago. (EUROPA PRESS) -

El sindicat ha criticat una actuació policial que es va produir aquest diumenge a Barcelona en la qual els venedors van acabar en unes escales entre uns agents i el mar, a la zona del Maremàgnum.

Fonts municipals consultades per Europa Press aquest dilluns han explicat que els fets van tenir lloc en el context d'un operatiu conjunt de la Guàrdia Urbana, la Policia Portuària i els Mossos d'Esquadra contra la venda ambulant irregular en aquesta zona.

Durant l'operatiu, quatre venedors es van dirigir a una escales del moll i es van quedar davant del mar i amb agents darrere i, aleshores, una llanxa de la Guàrdia Civil s'hi va acostar per interessar-se per la situació i evitar la possibilitat que saltessin a l'aigua.

Les mateixes fonts han afirmat que els venedors finalment se'n van anar pel seu propi peu pel moll, després d'una operació que es va resoldre sense ferits ni detinguts.

En una anotació a Twitter recollida per Europa Press, el sindicat ha qualificat de vergonyoses les imatges de "desenes d'agents de la Guàrdia Urbana perseguint violentament els manters fins a dins de les aigües del Maremàgnum".

"Exigim a Ada Colau que cessi immediatament aquesta persecució racista contra nosaltres", assevera l'entitat en la xarxa social, en un missatge acompanyat d'un vídeo en el qual es veu els venedors davant de l'aigua i una llanxa acostant-s'hi.