Publicat 9/1/2019 14:06:23 +01:00CET

La Síndica de Barcelona reclama més enllumenat a Alfons X i menys busos turístics al carrer de Praga

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vil
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 9 gen. (EUROPA PRESS) -

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vil, ha reclamat a l'Ajuntament més enllumenat a la plaa d'Alfons X i "descongestionar l'excessiva circulació" d'autobusos turístics al carrer de Praga, després de visitar el Baix Guinardó juntament amb l'associació venal del barri per conixer les seves necessitats.

En un comunicat aquest dimecres, Vil també ha demanat millorar l'estat de conservació i manteniment del Parc de les Aigües, millorar la illuminació en el seu accés pel carrer de Camlies, installar lavabos públics i indicar "amb claredat" l'horari de tancament del parc.

Els vens també han reivindicat un casal jove perqu "no hagin d'anar" als dels barris de Guinardó i Grcia, i l'associació ha proposat al districte d'Horta-Guinardó incloure aquest equipament en el projecte urbanístic previst al Torrent de Lligalbé, que ja es va denegar.

En relació a l'enllumenat d'Alfons X, Vil ha explicat que la plaa pateix freqüents talls elctrics, la qual cosa fa que la illuminació sigui insuficient i generi inseguretat entre els vens: "És un lloc difícil d'evitar, perqu s'hi troba l'accés al Metro. És necessari illuminar més i millor la plaa perqu sigui més segura".

També ha subratllat que pel carrer de Praga hi circulen un total de 423 autobusos al dia, entre els turístics i les línies regulars, la qual cosa provoca "molta contaminació acústica", i, a més, els vens han assegurat que no se'ls ha tingut en compte en la posada en marxa aquest 2019 d'un bus llanadora entre Alfons X i el Park Güell.

Segons l'associació, en la projecció d'aquest bus llanadora, que també circular pel carrer de Praga, s'ha "prevalgut l'inters turístic per sobre de la qualitat de vida dels vens", per la qual cosa proposen canviar l'itinerari perqu segueixi la ruta Sagrada Família-Hospital de Sant Pau-Park Güell i transiti per la Ronda Guinardó.