Publicat 26/4/2019 20:09:42CET

La Síndica de Barcelona obre una actuació d'ofici per la violació a Drassanes

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vil
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 26 abr. (EUROPA PRESS) -

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vil, ha obert una actuació d'ofici per conixer els protocols d'actuació i coordinació entre serveis en relació l'home detingut per l'agressió sexual a Drassanes la matinada del passat divendres.

La Sindicatura ha destacat en un comunicat aquest divendres que el fet que l'home fos prviament detectat en el venat i que fos identificat i intervingut per diversos serveis públics "preocupa a la Síndica".

Ha assenyalat que es té coneixement de la detenció de l'home en diverses ocasions, del seu ingrés en l'unitat de psiquiatria a l'Hospital del Mar i de la intervenció de Bombers i de la Gurdia Urbana davant conductes incíviques, violentes i pirmanes els dies previs.

La Síndica ha formulat una petició d'informació al comissionat de Seguretat, a la de Salut i Diversitat Fundacional i a l'Institut de Serveis Socials, per conixer les actuacions policials i els mecanismes de coordinació entre la Gurdia Urbana i altres cossos de seguretat i serveis.

Vol saber si es té coneixement de l'existncia a la ciutat de subjectes amb un perfil similar; els mecanismes per atendre a persones amb indicis de trastorn mental, i el protocol d'actuació quan es concedeix l'alta médica a una persona amb problemes de salut mental i sense llar.