Publicat 18/7/2019 11:43:13 +02:00CET

La síndica de Barcelona demana "informar adequadament" dels talls de Metro després de les queixes per l'L1

Metro de Barcelona
TMB - Archivo

BARCELONA, 18 jul. (EUROPA PRESS) -

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha advertit aquest dijous de la "necessitat d'informar adequadament" dels talls de l'L2 i l'L5 del Metro d'aquest estiu, després de les queixes que ha rebut pels talls de l'L1, sense servei entre Clot i Fondo fins el 30 d'agost per obres.

En un comunicat, ha destacat també la importància de comunicar i senyalitzar de manera clara i senzilla les alternatives de transport dels futurs talls de l'L2 i l'L5, que duraran un mes i que coincidiran amb el de l'L1.

La síndica, que ha defensat garantir el dret a la mobilitat, ha recomanat a Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) informar amb prou antelació i a través de cartells, senyalització i megafonia en tota la xarxa de transport públic i abans de la validació del bitllet de transport.

També suggereix detallar les alternatives per a les persones amb diversitat funcional i amb dificultats de mobilitat, que hi hagi personal d'atenció de TMB per solucionar dubtes durant els talls, que la informació s'ofereixi també en anglès i que es coordini amb entitats del tram afectat, entre altres recomanacions.

Per que fa al tall de l'L2, entre Paral·lel i Sagrada Família del 27 de juliol al 30 d'agost, el trajecte estarà cobert per la línia D50 de bus: "Esperem que la freqüència de pas pugui igualar-se a la freqüència del Metro i que els busos siguin de doble compartiment perquè la ciutadania pateixi la menor afectació possible", ha dit Vilà, que ha destacat que, a més, ara el tram està afectat per obres.

L'L5 quedarà tallada entre Collblanc i Can Vidalet del 29 de juliol a l'1 de setembre i, aquest tram, de dues estacions, quedarà cobert amb un bus llançadora, per la qual cosa, si aquest té prou freqüència, "no haurien de generar-se situacions problemàtiques", segons la síndica.

Ha recordat que el tall de l'L1 ha generat queixes i problemes per a persones amb diversitat funcional, com les del grup cooperatiu TEB de Sant Andreu: "Cal evitar situacions com les que s'han produït en l'L1 abans que comencin els talls de l'L2 i l'L5", ha advertit.