Publicat 18/6/2020 12:36:20 +02:00CET

La Síndica de Barcelona demana a Colau una actuació "més àmplia" per a les persones sense llar

[Grupolocalcat] Np Informe Anual Síndica Greuges Barcelona
AYUNTAMIENTO DE BARCELONA - Archivo

BARCELONA, 18 juny (EUROPA PRESS) -

La Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha reclamat a l'Ajuntament una actuació "més àmplia" per atendre a les persones sense llar, garantir places suficients i equipaments especialitzats per atendre als diferents col·lectius de manera educada, tal com s'ha fet durant el confinament mitjançant l'habilitació d'espais per a dones, homes i joves.

És una de les recomanacions que es recullen en l'estudi de la defensora, anomenat 'El sensellarisme a la ciutat de Barcelona', sobre l'atenció a les persones sense llar a la ciutat durant 2018 i 2019, que ha comptat amb la participació de la Fundació Pere Tarrés, ha informat la Síndica aquest dijous en un comunicat.

En l'informe, s'assenyala la necessitat de millorar la interlocució amb el veïnat dels espais on es manifesten queixes per la presència de persones sense llar per "contribuir a rebaixar l'estigma d'aquest col·lectiu".

També fa èmfasi en la importància de centrar esforços en la detecció i prevenció dels estats previs al sensellarisme, quan les persones o famílies es troben en situacions límit, i a incentivar la col·laboració i la coordinació entre els serveis municipals i les entitats del tercer sector, "que ha de ser fluïda, àgil i eficaç".

La Síndica veu imprescindible implicar a totes les administracions en el desenvolupament d'estratègies de prevenció, atenció i lluita contra la situació de les persones sense llar, i incideix en la urgència de revisió i millora dels mecanismes de control i supervisió dels centres d'acolliment, menjadors, centres de dia i altres serveis.

Contador