Publicat 18/4/2019 15:29:59CET

La síndica de Barcelona constata amb vens del Gtic la seva preocupació pel turisme massiu

La síndica de Barcelona demana mantenir els ajudes a famílies amb menors de 16 i revisar requisits
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 18 abr. (EUROPA PRESS) -

La síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vil, s'ha reunit amb vens del Gtic, que han constatat la seva preocupació per l'activitat turística massiva i les seves conseqüncies, ha assegurat en un comunicat aquest dijous.

La Sindicatura ha destacat que els vens alerten que l'activitat turística massiva genera també activitats illegals, soroll i prdua de població i del comer de proximitat.

Vil i alguns membres del seu equip assessor han visitat el barri dues vegades en els darrers mesos: la primera amb l'Associació de Vens i Venes del Gtic, La Negreta, Resistim al Gtic i
Acció Gtic, i la segona amb la Fundació Família i Benestar Social, del projecte Aprenem Junts i el Casal de Gent Gran, i representants d'altres entitats com Fundació Esperana.

Després d'aquestes trobades, Vil ha citat com aspectes a millorar en el districte la intervenció sobre l'impacte que el turisme i el model econmic tenen en el barri; millorar cadires i bancs de l'espai públic; regular els diversos tipus de vehicles, i escoltar la xarxa d'entitats del barri.

CLUBS DE CNNABIS

La Sindicatura ha destacat que els vens es queixen també de l'existncia de clubs de cnnabis --davant dels quals consideren que hi ha impunitat--, i demanen millorar els horaris de la recollida d'escombraries.

Segons la síndica, vinculen la inseguretat a la droga i a la presncia de mfies, i aposten per estudiar les relacions de les mfies amb el lloguer de locals i habitatges i l'activitat que es desenvolupa en aquests clubs de cnnabis.

En la trobada amb entitats, van abordar el paper del treball comunitari i el del Centre de Serveis Socials del Gtic (CSSG), i van avisar que aquest treball es podria veure amenaat si es redueix el personal tcnic del centre.

ASPECTES POSITIUS

Quan la síndica els va preguntar per aspectes positius del barri, els vens van citar el Servei d'Intervenció en Situacions de Prdua de l'Habitatge o Ocupacions (Sipho), els processos participatius, la interlocució amb el districte de Ciutat Vella i la lluita contra el soroll.

També consideren positives les actuacions per detectar i tancar pisos d'ús turístic illegals, les tasques de neteja, i el model de recollida d'escombraries, entre d'altres, segons la Sindicatura.

el més llegit

 1. 1

  La UME arriba a Badalona (Barcelona) després de la sol·licitud d'ajuda del Govern

 2. 2

  Coronavirus.- Mossos immobilitza 1.681 litres de "fals gel" desinfectant a Rubí (Barcelona)

 3. 3

  Coronavirus.- La Diputació de Barcelona cedeix vehicles de la seva flota a CatSalut

 4. 4

  L'Ajuntament de Barcelona llança una campanya per promoure l'esport a casa

 5. 5

  Els Mossos identifiquen 9.600 persones i 8.800 vehicles en 24 hores a Catalunya pel coronavirus