El Síndic de Greuges planteja donar permisos temporals de treball als manters

Publicat 12/7/2018 19:56:43CET

Ribó i les administracions abordaran el 'top manta' en una taula permanent que es reunirà cada tres mesos

BARCELONA, 12 Jul. (EUROPA PRESS) -

El Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha plantejat a les administracions atorgar permisos temporals de treball als manters per regularitzar la seva situació i han acordat abordar el fenomen en una taula permanent que es reunirà cada tres mesos i altres mesures d'impacte.

Així ho ha expressat aquest dijous en una roda de premsa posterior a la quarta reunió interadministrativa sobre el 'top manta', a la qual han assistit la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, el cap dels Mossos d'Esquadra, Miquel Esquis, el secretari d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat, Oriol Amorós, i la subdelegada del Govern central a Barcelona, Montserrat Garcia.

També han participat representants de la Diputació, l'Ajuntament i l'Autoritat Portuària de Barcelona, de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM), i de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), així com representants de les localitats de Sitges, Castelldefels, Roses i el Vendrell.

Ribó ha plantejat que els permisos temporals de treball siguin coordinats per la Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies i ha explicat que per a la seva engegada és necessari que la Delegació del Govern a Catalunya i el departament ministerial facilitin la viabilitat d'aquest pla.

Quelcom que el primer tinent d'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha reclamat al Govern central, a més de criticar la llei d'estrangeria per dificultar la regularització d'aquest col·lectiu i condemnar-los a viure de la criminalitat o de les ajudes públiques.

Ribó ha lamentat que les mesures adoptades fins al moment per combatre el 'top manta' hagin tingut una evolució desigual i que aquest continuï estant present, a més de recordar que el 2016 ja van acordar combatre el fenomen mitjançant una actuació interadministrativa, amb mesures en els punts de trànsit, i polítiques socials per a la integració, formació i orientació dels manters.

En l'última reunió, al març de 2017, el Síndic de Greuges va instar els assistents a coordinar més accions conjuntes en col·laboració amb els sectors econòmics afectats per abordar i impedir la situació del comerç irregular en la via pública i va qualificar les mesures adoptades fins al moment d'"encertades però insuficients en la seva aplicació".

UN PLA DE CINC PUNTS

En la reunió d'aquest dijous, el Síndic de Greuges ha plantejat cinc objectius per solucionar el fenomen, que han estat acordats per tots els assistents i es començaran a tractar en la propera reunió, prevista pel 30 de juliol a les 16 hores.

Els punts són la creació d'una taula interadministrativa permanent; un pla d'actuació social, que inclouria els permisos temporals; sancions en matèria de comerç i consum i campanyes informatives; una actuació coordinada de les administracions i assistència als municipis i mesures en matèria policial i de seguretat ciutadana.

A més, Ribó ha alertat dels "moments difícils" pel que fa a les migracions, en referència a la massiva arribada d'immigrants a la Unió Europea i a la creixent presència de menors no tutelats a Catalunya.

L'actualitat més visitada a Aldia.cat

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2019 Europa Press. Està expressament prohibida la redistribució i la redifusió de tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense previ i exprés consentiment.