Publicat 22/12/2021 17:10CET

El Síndic de Greuges de Barcelona i el de Catalunya renoven el seu conveni de col·laboració

El Síndic de Greuges de Barcelona, David Bondia, i el Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, han signat la renovació del conveni de col·laboració de totes dues sindicatures
SÍNDIC DE GREUGES DE BARCELONA

El document pretén assegurar la resolució "ràpida i eficaç" de les queixes

BARCELONA, 22 des. (EUROPA PRESS) -

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, i el de Barcelona, David Bondia, han signat la renovació del conveni de col·laboració entre totes dues sindicatures, i que tindrà una durada de quatre anys.

En un comunicat aquest dimecres, la Sindicatura de Greuges de Barcelona ha explicat que l'objectiu és cooperar en la resolució "ràpida i eficaç" de les queixes, i també unir esforços en les actuacions d'interès comú en l'àmbit municipal.

El conveni preveu orientar els promotors d'una queixa sobre on és més idoni interposar-la i afavorir l'intercanvi periòdic d'informació sobre els casos que investiguen per evitar duplicitats.

En relació amb les investigacions que afectin consorcis formats per la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona, han acordat la cooperació a través d'equips de feina mixts.

D'altra banda, el Síndic de Barcelona pot proposar al Síndic de Catalunya iniciatives relacionades amb la capacitat
normativa que la llei li reconeix.

Així mateix, han posat èmfasi en la necessitat d'internacionalitzar la Sindicatura de Barcelona i d'impulsar la Xarxa de l'Ombudsman de Catalunya, i també plantegen organitzar jornades anuals de formació en àmbits compartits i per fer efectives les clàusules d'aquest conveni.

Contador

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2022 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés