Publicat 25/10/2021 13:41CET

El Síndic de Barcelona actuarà d'ofici per analitzar la situació dels joves migrats

Arxiu - El Síndic de Greuges de Barcelona, David Bondia
EUROPA PRESS-DAVID ZORRAKINO

BARCELONA, 25 oct. (EUROPA PRESS) -

El Síndic de Greuges de Barcelona, David Bondia, ha obert una actuació d'ofici per analitzar la situació dels joves migrats a la ciutat des de la perspectiva de garantir els seus drets, ha explicat en un comunicat aquest dilluns.

L'objectiu de l'estudi és obtenir una radiografia de la situació d'aquest col·lectiu a Barcelona, identificar accions, programes i estratègies que ha implementat l'Ajuntament i trobar espais de millora i oportunitats municipals per atendre aquestes persones.

A més a més, dins les competències que té en aquest àmbit el consistori, el Síndic buscarà com pot garantir el dret d'aquestes persones a tenir una vida digna i proposarà accions concretes a l'Ajuntament.

"Els serveis destinats a l'atenció d'aquest col·lectiu vulnerabilitzat no poden ser merament assistencialistes", ha dit Bondia.

REFORMA DEL REGLAMENT

Dimarts passat el Consell de Ministres va aprovar una reforma del Reglament d'Estrangeria per possibilitar la regularització de les persones menors no acompanyades quan arriben a la majoria d'edat amb l'objectiu de flexibilitzar els requisits exigits per obtenir els permisos de residència i de treball.

Sobre aquesta qüestió, Bondia ha assenyalat que espera que la recent reforma pugui ajudar aquests joves a continuar els seus itineraris personals, educatius i laborals.

A Barcelona des del 1999 actua el Servei de Detecció i Intervenció social amb nens i joves migrats sols que viuen al carrer en situació de risc social greu fins que se'ls deriva definitivament als serveis socials bàsics d'atenció primària o a altres recursos i fins que fan 21 anys; de gener a setembre del 2019 el servei va atendre 354 menors i 140 joves de 18 a 21 anys.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés