Actualitzat 15/04/2016 14:59 CET

I si escriure amb el mòbil al cinema no estigués mal vist ni prohibit?

Sala cine
WIKIPEDIA

MADRID, 15 Abr. (EDIZIONES/Portaltic) -

   No apaguin els seus telèfons mòbils. Sembla que el canal de televisió i també productora de pel·lícules AMC advoca per acabar amb la persecució dels dispositius mòbils durant la projecció d'una pel·lícula a les sales de cinema. El seu CEO, Adam Aron, assegura que seria bona idea que les persones utilitzin el seu telèfon mòbil durant la pel·lícula.

   El debat està en la forma que ens comuniquem actualment, absolutament inseparable del telèfon mòbil. I, també, improrrogable: pel que sembla, no podem deixar d'utilitzar el Twitter o el WhatsApp. A casa veiem la televisió connectats a Internet, però allà estem sols o amb poca companyia.

   Tot i això, en un cinema la llum de la pantalla afecta desenes de persones. Per no dir que distreu l'atenció de l'espectador i de la trama de la pel·lícula. Un 'reality' no requereix a penes atenció i sí és molt procliu a generar conversa.

   Tot i això, Adam Aron, màxim responsable d'AMC, creu que el cinema i el telèfon mòbil sí que són compatibles perquè és el que demanda la gent.

   "No es pot dir a un jove de 22 anys que apagui el seu telèfon mòbil. No és la seva forma de viure", ha explicat Aron a Variety. El CEO pretén eliminar la restricció de no utilitzar el telèfon mòbil a la sala. Tot i això, Adam Aron explica al mitjà citat que caldria trobar la manera per permetre l'ús sense que pertorbi la resta d'espectadors de la sala.

   En aquest sentit, ja hi ha companyies que treballen perquè el mòbil pugui ser utilitzat en entorns com sales de cinema o de teatres sense molestar la resta d'espectadors, amb solucions com detecció automàtica de l'entorn, reducció de la llum de la pantalla o eliminació de notificacions. Microsoft, per exemple, treballa en un "manera discreta" amb aquesta fi.

   Encara no hi ha solucions efectives i esteses i tampoc s'ha posat en marxa aquesta idea del responsable d'AMC. Aron entén que seccions on poder utilitzar el telèfon mòbil no soluciona el problema, com han recollit a Mashable, ja que concentra la brillantor en una mateixa zona. Tot i això, la solució amb més possibilitats que veu Aron, explica, és la creació de sales especialitzades per aquest públic, on tots vulguin i acceptin que s'utilitzi el mòbil durant la projecció.

www.aldia.cat és el portal d'actualitat i notícies de l'Agència Europa Press en català.
© 2021 Europa Press. És prohibit de distribuir i difondre tots o part dels continguts d'aquesta pàgina web sense consentiment previ i exprés