Publicat 11/4/2019 19:07:14 +02:00CET

Set empreses es presenten al contracte de neteja i recollida de residus de Barcelona

Contenidor gris de Barcelona
EUROPA PRESS - Archivo

BARCELONA, 11 abr. (EUROPA PRESS) -

Set companyies o unions temporals d'empreses (Ute) s'han presentat en la licitació del contracte de neteja i recollida de residus de Barcelona, ha informat l'Ajuntament aquest dijous.

Ha destacat que es tracta d'un fet indit" perqu mai abans s'havien presentat tantes empreses, cosa incentivada pel fet que no fos d'obligació presentar-se als quatre lots del contracte --com en l'anterior licitació--, sinó a un mínim de dos.

També ha afavorit la concurrncia i ha incrementat la competncia el fet que cada licitador pugui ser adjudicatari d'un sol lot, ha sostingut l'Ajuntament, que ha detallat que els equips tcnics avaluaran a partir d'ara les ofertes.

En concret, són Cespa, Companyia Espanyola de Serveis Públics Auxiliars; Corporació CLD, Serveis Urbans de Tractament de Residus; FCC Medi ambient; Urbaser; la Ute Ascan Serveis Urbans-Construccions Rubau; Valoriza Serveis Mediambientals, i la Ute OHL Serveis Ingesan-José Antonio Romero Polo, Sau-Acciona Serveis Urbans.

307 MILIONS ANUALS

El servei de neteja i recollida de residus és el contracte més important de l'Ajuntament de Barcelona: dura vuit anys --prorrogables a dos més-- i compta amb un pressupost de licitació de 397 milions d'euros anuals, amb un augment de 28 milions a l'any per incrementar personal i millorar el servei.

El contracte inclou la neteja viria i de zones verdes, platges i papereres, i també la recollida de residus, inclosa la domiciliria, la comercial, de voluminosos i la pneumtica.