Publicat 24/9/2019 15:54:57 +02:00CET

Set ajuntaments lleidatans redueixen un 10% la seva factura elèctrica després d'un pla d'assessorament

LLEIDA, 24 set. (EUROPA PRESS) -

Set ajuntaments lleidatans de la comarca del Pla d'Urgell han reduït un 10% la seva factura elèctrica des de febrer amb un pla d'assessorament del Consell Comarcal denominat Sistema d'Informació Energètica (SIE) que inclou un seguiment mensual de tots els subministraments energètics en dependències com escoles, guarderies o altres centres municipals.

Des de l'engegada del SIE, al Consell Comarcal s'han analitzat més de 5.000 factures dels municipis de Miralcamp, Golmés, Bell Lloch, Castellnou de Seana, Vilanova de Bellpuig, Poal i el Palau d'Anglesola, ha informat aquest dimarts la institució en un comunicat.

El programa també s'ha aplicat al mateix Consell, també s'han començat a fer estudis a Bellvís per aplicar-ho, i pròximament es faran a Sidamon.

Algunes de les tasques realitzades han estat mesures d'ajustament de potències i canvis en les tarifes de contractació, que han permès plantejar, en els diferents estudis, un estalvi potencial per al conjunt d'aquests municipis de 50.000 euros amb costos gairebé nuls per als consistoris.

Per aquest assessorament, el Consell Comarcal del Pla d'Urgell ha comptat amb el suport econòmic del programa 'Enfeina't' del Servei d'Ocupació de Catalunya i de la Diputació de Lleida.

A més, l'associació Leader Ponent ha col·laborat en aquest servei, que està previst que arribi a la resta de municipis de la comarca en els propers mesos.