Publicat 18/7/2019 22:18:56 +02:00CET

El Servei Català de Trànsit va obrir 1.115 expedients a andorrans per excés de velocitat el 2018

Va reunir De Treball Àrea De Mobilitat.18-07-2019
EUROPA PRESS

Catalunya i Andorra acorden col·laborar en la gestió del trànsit i coordinar campanyes de conscienciació

ANDORRA LA VELLA (ANDORRA), 18 jul. (EUROPA PRESS) -

El Servei Català de Trànsit (SCT) va obrir un total de 1.353 expedients a conductors amb matrícula andorrana durant l'any passat, dels quals 1.115 van estar relacionats amb un excés de velocitat, més del 80% del total.

De la resta, 84 van ser per no senyalitzar maniobres, 82 per incompliment de la normativa general i van obrir expedient a 74 andorrans per conduir sota els efectes de l'alcohol, segons dades facilitades pel SCT durant una reunió de treball aquest dijous a Andorra la Vella amb l'Àrea de Mobilitat, la Policia andorrana i els Mossos d'Esquadra.

La tendència de sancions a andorrans en les carreteres catalanes en el que portem d'any és similar a l'anterior: s'han obert 611 expedients, dels quals 469 van ser per sobrepassar la velocitat permesa.

En relació a la sinistralitat, de les 185 persones que van perdre la vida en accidents de trànsit a Catalunya en 2018, dos eren de nacionalitat andorrana.

En la reunió de treball han participat el cap de Mobilitat d'Andorra, Jaume Bonell; el director del SCT, Juli Gendrau; el director de la Policia andorrana, Jordi Moreno, i el cap de la Comissaria General de Mobilitat de la Divisió de Trànsit dels Mossos, Joan Carles Molinero.

CAMPANYES

Segons un comunicat del Govern d'Andorra, s'ha acordat ampliar les sinergies entre Mobilitat i el SCT, incidint sobretot en les campanyes de comunicació de seguretat viària.

Així, es treballarà en campanyes per conscienciar als andorrans que es desplacin Catalunya dels perills d'una mala conducció i de les multes a les quals estan exposats, una acció que ja es realitza a França.

Les sancions en territori català són molt més elevades que les que s'imposen a Andorra i, de fet, Bonell ha recordat que s'està treballant per modificar l'actual Codi de Circulació i incrementar les tarifes de les multes amb l'objectiu de reduir la sinistralitat.

Bonell també ha remarcat que les particularitats del trànsit a Andorra, amb un important volum d'entrada i de sortida de vehicles a les seves fronteres --sobretot en cap de setmana--, fan que se sembli a "una gran ciutat".

Per això, ambdues parts han acordat intercanviar més informació per anticipar-se a situacions d'alta densitat de trànsit en hores i dies concrets de l'any, i s'han emplaçat a una nova reunió a la tardor.