Publicat 6/8/2020 17:37:00 +02:00CET

Santiago Segura: "La Generalitat no va valorar que no hi ha hagut ni un sol rebrot en un cinema"

Ocine Màgic de Badalona
OCINE MÀGIC BADALONA

Visita Badalona (Barcelona) per promocionar 'Padre no hay más que uno 2'

BADALONA (BARCELONA), 6 ago. (EUROPA PRESS) -

El director, actor, guionista i productor Santiago Segura ha visitat aquest dijous les sales Ocine Màgic de Badalona (Barcelona) per promocionar la seva nova pel·lícula 'Padre no hay más que uno 2' i mostrar el seu suport a les sales de cinema, especialment a les barcelonines, després de la garrotada, ha dit, de la Generalitat al decidir tancar-les: "Crec que que la Generalitat no va valorar fins a quin punt, o sigui que no hi ha hagut ni un sol rebrot en un cinema".

En una entrevista d'Europa Press, ha afegit sobre la decisió de tancar les sales: "S'ha d'anar a les activitats on hi hagi rebrots", i ha comparat la decisió del Govern --que la justícia va revocar-- amb matar mosques a cops de canó.

Segura ha defensat les mesures implementades a les sales, i ha lamentat: "Que de sobte els tanquin quan, ara per ara, jo crec que que és del sectors de l'oci més segurs que hi ha. Jo realment no encoratjaria a la gent a alguna cosa que no em semblés segura, jo ahir vaig estar al cinema".

"LA RUÏNA TAMBÉ MATA"

No obstant això, ha dit entendre els decisions polítiques, però també ha avisat que l'economia està en un moment molt feble com para no pensar-es bé certes coses, la qual cosa no implica no tenir respecte a la malaltia: "La per paralitza i l'economia ha de seguir funcionant, perquè el virus mata però la ruïna mata també".

Sobre el futur de la creació cinematogràfica, s'ha plantejat si les pel·lícules hauran de ser una realitat paral·lela o si tots hauran d'anar amb màscara: "Si la normalitat és aquesta, les pel·lícules hauran de ser un reflex", i ha proposat que James Bond és deixi veure amb màscara.

"M'ENCANTEN LES SEQÜELES"

Després de l'èxit de la primera pel·lícula 'Padre no hay más que uno', amb 2,5 milions d'espectadors, l'equip va començar a escriure la segona, davant el que ha explicat: "Les seqüeles m'encanten", especialment si pot donar-li al públic un producte que li agradi, i a més ell s'ho passa molt bé.

Ha destacat que durant una hora i mitja als espectadors s'obliden de les màscares i s'imposa el riure de la resta d'espectadors: "Estimo la comèdia", i ha afegit que no descarta res sobre eventuals noves entregues.

"M'encantaria fer-la, però des que ha passat això estic molt centrat en el dia a dia, i no vull mirar molt cap a endavant perquè no vull deprimir-me", ha agregat el director sobre la crisi sanitària.

AGOST SENSE ESTRENES

Ha lamentat que els cinemes s'han trobat a l'agost sense estrenes per la manca d'estrens: "Espero que els altres vegin els resultats de l'assistència del públic a la meva i vegin que sí és pot", ha dit Segura, que tenia la seva estrena prevista a la fi d'agost i ho va avançar a la fi de juliol després de parlar amb els cinemes i veure aquesta necessitat.

Ha lamentat que la cartellera d'agost "semblava un erm" en cancel·lar-se grans produccions infantils, i deixar els nens sense oferta.

MÁS JAVIER QUE TORRENT

Sobre el seu paper en la pel·lícula ha assegurat: "Jo per a molta gent sóc Torrente", i ha reivindicat haver interpretat molts altres papers més enllà d'aquest, i celebra que per a molts nens de nou anys ell és 'el pare', fins i tot l'identifiquen així pel carrer.

"S'assembla molt més Javier a mí que Torrente a mi", ha defensat Segura, que ha assegurat no haver estat mai 'heavy', alcohòlic, racista, ni masclista, i entre els seus papers pendents ha apuntat que li agradaria fer una comèdia de terror i una comèdia musical.

Sobre els seus propers projectes ha dit: "Hauré de seguir treballant", encara que ha avisat que també està pendent de la incertesa perquè ningú sap on estarà dins d'un any.