Publicat 23/4/2020 19:45:13 +02:00CET

Sant Jordi.- Llibreries catalanes tripliquen les vendes en línia respecte a un dia normal

Un home entra en la papereria DONEM, un col·lectiu que roman tancat per la pandèmia del Covid-19 ja que solament estan permeses l'obertures de locals de primera necessitat, encara que determinats centres, durant el dia d'avui sí romanen oberts sol
David Zorrakino - Europa Press

"Hem perdut tot un trimestre de facturació", lamenten des del Gremi de Llibreters

BARCELONA, 23 abr. (EUROPA PRESS) -

La presidenta del Gremi de Llibreters de Catalunya, Maria Carme Ferrer, ha celebrat aquest dijous que les vendes en línia dels comerços del gremi s'han triplicat respecte a una jornada normal, la qual cosa no compensa les pèrdues de la diada i de les últimes setmanes des del tancament el 13 de març, a l'inici del confinament.

En declaracions a Europa Press ha assegurat que "realment, no ha estat un Sant Jordi", i ha emplaçat els ciutadans a la data suggerida pel sector: el 23 de juliol, mancant la seva aprovació per part de la Generalitat i les autoritats sanitàries.

Ha dit que aquesta data permetrà un Sant Jordi en un "escenari completament diferent i no normal", amb mesures de distanciament, i encara que es podrà celebrar, tot dependrà de les autoritats.

Sobre el comportament dels lectors, ha dit que "uns quants han comprat en línia", i uns altres ho faran en les properes jornades, però ha assumit que era impossible vendre el que es ven en una diada de Sant Jordi normal.

No obstant això, ha lamentat aquesta diada i les últimes setmanes: "Hem perdut tot un trimestre de facturació", ja que porten tancades des de l'inici del confinament, el 13 de març.

"Hem perdut molta facturació. Moltíssima", ha agregat, ja que a Sant Jordi venen entre un 10% i un 30% de la facturació anual, ha remarcat.

SUPORT DELS CLIENTS

Ferrer ha descrit que en un Sant Jordi normal està fora de casa des de les 7 fins a les 00 a la seva llibreria Empúries, i aquest dijous només ha passat per la seva llibreria al matí per atendre comandes, però que a les 15 hores ja estava a casa: "No té res a veure".

No obstant això, ha celebrat el suport "extraordinari" dels clients que s'han solidaritzat amb la llibreria per telèfon, WhatsApp i correu per assegurar-li, com a llibretera, que quan reobri, la visitaran, i ha afegit que tots empatizan amb la situació dels llibreters.

De fet, ha celebrat que acaba de rebre la notícia que "una gran empresa privada molt important" donarà vals als seus treballadors per gastar en llibreries.

"No ets ni capaç de celebrar Sant Jordi. És trist", ha afegit Ferrer, i ha agregat que és una jornada tan diferent que deixa sensacions personals terribles.